Boek ‘Humus voor de mensheid’ voor en door Derk Klein Bramel nu verkrijgbaar

"Een boek dat recht doet aan het verhaal van deze bijzondere man en goede vriend"

Afgelopen week heeft de boekpresentatie plaatsgevonden van ‘Humus voor de mensheid’, het boek rond Derk Klein Bramel. Derk was de oprichter van een van de eerste zorgboerderijen in Nederland: Urtica de Vijfsprong in Vorden. Een biologisch-dynamische zorgboerderij die de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking combineert met een behandelingstraject voor mensen vanuit de psychiatrie.

In het boek is onder andere te volgen hoe de oude boerderij Laanzicht langzaam werd omgetoverd tot de huidige zorginstelling Urtica en boerderij De Vijfsprong. Er zijn lezingen van Derk in opgenomen en bijdragen van Willem Beekman, Maartje van Binsbergen, Wiebe Cool, Tineke Duyndam, Ondine Gordijn, fam. Klein Bramel, Bart Jan Krouwel, Ina Pardijs, Henk Poppenk, John van Schaik, Regula Signer, Ed Taylor, Jan Visschers, Hilda Vliegenthart, Jan Weijsenfeld en Astrid van Zon.

Het eerste exemplaar is door Mirjam Ganzevles, de maker van dit boek, overhandigd aan Ria Klein Bramel, de echtgenote van Derk. Enkele auteurs waren aanwezig en lazen voor uit hun bijdrage. De film van de presentatie is nog korte tijd te zien via www.degroenegans.nl/humus

Mirjam Ganzevles is gelukkig met de vele lovende reacties die inmiddels zijn binnengekomen over de inhoud en vormgeving. “Ik wilde graag met andere auteurs een boek te maken dat recht doet aan het verhaal van deze bijzondere man en goede vriend. Het is dan natuurlijk spannend wat de reacties zullen zijn. Dat lezers het een mooi vormgegeven, heerlijk leesbaar en rijk boek vinden maakt mij natuurlijk erg blij.”

‘Humus voor de mensheid’ is te bestellen voor €29,50 via www.degroenegans.nl

208 pagina’s
mileuvriendelijk gedrukt
ISBN 978-90-831337-0-6


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven