Dit zijn de 4 Peruaanse bio-producten met het grootste exportpotentieel voor 2021

In Peru hebben deze vier biologische producten dit jaar het grootste exportpotentieel: gember, cacao, koffie en blauwe bessen. In 2020 kwamen verzendingen van deze producten op een totale waarde uit van $ 485 miljoen, wat neerkomt op 7% van de niet-traditionele export in dat jaar.

Experts zijn het erover eens dat gember het biologische product is met het grootste potentieel voor dit jaar, omdat Peru dit in 2020 al aan het opbouwen is geweest. Dit werd mede ook veroorzaakt doordat de Chinese concurrent moeilijkheden had.

Vorig jaar namen de Peruaanse verzendingen van biologische gember met 132,6% toe in vergelijking met 2019 en 169,65% in waarde. Dit kwam ook doordat de prijzen beter waren. De biologische gember maakte voor 70% deel uit van de totale gemberexport in 2020.

Susana Yturry, manager Agroexports van de Association of Exporters (ADEX), benadrukt dat de gemberexport vanuit Peru vorig jaar een flinke stijging zag. Voor de pandemie leverde China aan de grootste markten, maar daarna gingen veel importbedrijven in de VS en Europa (vooral Duitsland) op zoek naar andere leveranciers. Hierdoor kregen de Peruaanse exporteurs de mogelijkheid om hun producten aan te prijzen.

Cacao, biologische koffie en blauwe bessen
Cacao is nog een product dat snel in populariteit toeneemt en veel potentieel heeft dit jaar, zegt Mario Ocharan, directuer van Promperú's Export Promotion. Ocharan wijst ook op de exporttoename van biologische koffie, die al 8% uitmaakt van de totale koffie-export uit het land en een waarde heeft van meer dan $ 59 miljoen.

Onder het biologische fruit was de grote groei van blauwe bessen een verrassing. In 2019 werd er voor $ 686.000 verscheept en in 2020 steeg dit naar $ 31 miljoen. De groei was gedeeltelijk terug te leiden op de prijstoename, die van gemiddeld $ 5 per kilo in 2019 naar $ 7 per kilo ging in 2020.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven