Webinar 13 april 20:00-21:30 uur

Hoe kun je als boer invloed uitoefenen op de melksamenstelling?

Het project Meerwaarde van de Bioboer brengt aan de hand van 12 verschillende maatschappelijke thema’s de meerwaarde van het biologische boeren in beeld. Een van de thema’s binnen het project is voeding en kwaliteit. Op dinsdagavond 13 april van 20:00-21:00 uur staat de vraag centraal: Hoe kun je als boer invloed uitoefenen op de melksamenstelling? Twee sprekers zullen ingaan op dit thema.

Welmoed Deinum, BSc, is biologisch dynamisch melkveehoudster op de Graasboerderij. Op dit bedrijf worden de koeien volledig met gras gevoerd, wat zorgt voor gezonde koeien en gezonde zuivel, die verkocht wordt in hun boerderijwinkel.

Prof. Dr. Ton Baars is onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de samenstelling van melk en onder andere hoe dit beïnvloed wordt door rantsoenkeuzes. Hij zal uitleggen wat het resultaat is van verschillende bedrijfsstijlen op de melksamenstelling.

Het webinar geeft inzicht in verschillende bedrijfsstijlen en het effect daarvan op melksamenstelling, waarbij ook de link naar de praktijk zal worden gelegd. Tussen de inleidingen door en na afloop is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Het webinar zal gegeven worden via Teams. Indien u wilt deelnemen dan kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar anne.vanwijk@hvhl.nl. U ontvangt vervolgens een link met toegang tot de lezing.

Het project Meerwaarde van de Bioboer is een samenwerking tussen FBBF, Van Hall Larenstein, Nordwin College, Avalon en Louis Bolk instituut.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven