Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru Organic is eerste biologische koffie van Nespresso

Nespresso lanceert vandaag zijn eerste gecertificeerde biologische koffie: Peru Organic. Verscholen op de hellingen van het Andesgebergte worden de beste Arabica-bonen voor deze speciale koffie verbouwd. De koffie groeit onder de liefdevolle zorg en aandacht van kleinschalige koffieboeren die het biologische verwerkingsproces van generatie op generatie doorgeven.

Daarnaast is dit de eerste Vertuo capsule gemaakt van 85% gerecycled aluminium. Gerecycled aluminium vergt 95% minder energie om te laten produceren dan nieuw aluminium, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in een circulair bedrijfsmodel. Deze ontwikkeling draagt bij aan de doelstelling van Nespresso om eind 2021 alle capsules uit gerecycled aluminium te laten bestaan.

Duurzame landbouwmethodes
Voor de Peru Organic werkt Nespresso met 450 kleine boeren (boerderijen met een gemiddelde grootte van slechts 1 hectare). Deze boeren oogsten hun koffiebessen met de hand en drogen ze vervolgens in hun eigen achtertuin. Door de koffiebessen zelf te verwerken, behouden ze de beste kwaliteit en krijgen ze de allerbeste zorg. Ze zetten zich volledig in voor een duurzaam proces en doen er alles aan om de flora en fauna in de regio te behouden. Ze gebruiken zelfgemaakte meststoffen, zoals compost en bio-fermenten en in plaats van alle slechte grassen rond de koffieboomstam weg te halen, laten ze deze grassen zitten om erosie te voorkomen, de bodem te bevorderen en de microflora in stand te houden. Ook planten de boeren een verscheidenheid aan flora rond de koffiebomen - zoals lucuma en guave. Deze planten zorgen voor schaduw voor de koffiebomen en tegelijkertijd zorgen ze voor voedsel voor de boeren en de boerderijdieren.

De Peru Organic is een fruitige espresso met uitgesproken groene tonen. De frisse zuurgraad van de koffie blijft mooi in evenwicht met de contrasterende aroma’s van geroosterde zoete granen.

"Nespresso is verheugd om haar eerste biologische koffie aan te kondigen. Peru Organic wordt geproduceerd in samenwerking met lokale boerengemeenschappen", aldus Jerome Perez, Head of Sustainability bij Nespresso. "Er is groeiende vraag naar het drinken van biologische koffie, en daarom hebben we de tijd en de zorg genomen om Peru Organic te maken. Geproduceerd in overeenstemming met strikte praktijken en controles in de hele toeleveringsketen, hopen we dat onze klanten zullen genieten van de unieke smaak van deze nieuwe biologische koffie."

De Peru Organic is vanaf vandaag te koop in de Nespresso boutique's en online via www.nespresso.com 

Publicatiedatum: