Groningse natuurvoedingswinkel bestaat 40 jaar

Heel Holland Bakt-taferelen bij De Nieuwe Weg

Tholen - Een jubileum vieren in coronatijd. Dat vraagt om de nodige creativiteit. Natuurvoedingswinkel De Nieuwe Weg in Groningen bestaat 40 jaar en besloot de klanten bij de alternatieve viering te betrekken. Dit door hen te vragen om het hele jaar door elke week één of twee taarten te bakken voor de winkel. Ze krijgen de kosten voor de ingrediënten vergoed en men is vrij om te bakken wat hij wilt. De taartpunten worden voor een symbolisch bedrag van 40 cent per punt verkocht (1 per persoon).

Eigenaar Jacob de Vries: "We vroegen ons onlangs af hoe we de viering van ons jubileum in deze gekke tijd aan konden pakken. Normaal houden we elk jaar een feestelijke klantendag met lekker eten, livemuziek en kortingen. We hopen dat dit na de zomer weer zal lukken. Toen schoot me opeens dit idee te binnen. Hiermee slaan we 2 vliegen in 1 klap. We betrekken de klanten en kunnen op regelmatige basis aandacht schenken aan het jubileum. Het is mooi om te zien hoe betrokken onze klanten bij de winkel zijn."

De kwarktaart van Willy 

Voor de aftrap bakte medewerkster Sandra zelf een taart (spelt chocolade - zie foto hieronder). Het afgelopen weekend was de eerste klant aan de beurt. Willy maakte een kwarktaart en versierde deze met blauwe bessen en aardbeien. "Ook voor de komende weken staan al diverse klanten ingeroosterd. We zijn erg benieuwd waar de mensen mee komen." Er liggen ook plannen om wellicht aan het eind van het jaar een taartenboekje samen te stellen.

De Nieuwe Weg heeft ook een huisbakker in de winkel. Dit geeft ze wat meer vrijheid om originele acties te bedenken. Zo ook rond de verkiezingen die onlangs werden gehouden. "Daarvoor hebben we, onder het mom van de 'quiche wijzer', eenmalig groene, rode en gele quiches gebakken. De blauwe versie werd hem niet."

Coronatijd
Jacob vertelt dat ze elke week diverse nieuwe klanten mogen verwelkomen. Maar of dit echt aan de coronatijd ligt, durft hij niet te zeggen. “Wel merken we cijfermatig duidelijk de gevolgen. Klanten kopen gemiddeld 20% meer producten bij ons. Ook van andere winkeliers horen we positieve verhalen, de consument trekt meer richting lokale winkels en producten.”

Derde huisnummer Nieuweweg
Natuurvoedingswinkel De Nieuwe Weg werd in mei 1981 door Manja Determeijer opgericht. Na een jaar is de winkel overgenomen door Bart Oost en sinds 1989 staat de huidige eigenaar Jacob de Vries aan het roer. De winkel doet al die tijd zijn naam eer aan: in 1990 is De Nieuwe Weg van Nieuweweg 15 naar nummer 20 verhuisd en inmiddels zit de winkel al weer zeven jaar op Nieuweweg 5.

Voor meer informatie:
Jacob de Vries en Sandra Roos-Kuiper
De Nieuwe Weg
Nieuweweg 5
9711 TA Groningen
050 3181976
info@denieuweweg.nu 
www.denieuweweg.nu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven