Bananen weer onderweg uit Peru na einde transportstaking

De staking van de transportsector in Peru heeft meer dan 7.000 gezinnen in de regio Piura getroffen die zich toeleggen op de teelt van bio-bananen. Vanaf het begin van de staking tot vorige maandag stonden er in de regio 40 containers met een waarde van bijna €700.000 te wachten op vervoer naar de haven.

Het meningsverschil tussen de transportsector en het ministerie van Transport en Communicatie (MTC) over onder meer de toltarieven en de prijs van brandstof hield duizenden kleine telers gegijzeld. Daarom besloten de bananentelers zich aan te sluiten bij de strijd van de vervoerders om onmiddellijke oplossingen van de autoriteiten te eisen.

Deze alliantie leverde al gauw gunstige resultaten op, want enkele uren nadat de bananentelers hun steun aan de transportsector hadden toegezegd, werd overeengekomen de staking op te heffen tot 30 april. Valentín Ruiz, voorzitter van de Nationale Bananenraad, verklaarde dat er met de Vereniging van Logistieke Dienstverleners van Paita een overeenkomst is bereikt dat beide partijen hun krachten zullen bundelen om onmiddellijke oplossingen van het MTC te eisen. Ze kwamen ook overeen de 40 containers met bananen op vrachtwagens te laden en naar de haven van Paita te vervoeren voor export naar het buitenland.

Bron: larepublica.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven