Anders Invest Food & Agri fonds haalt 14 miljoen op bij eerste kapitaalronde

Het begin 2021 opgerichte Food & Agri fonds van Anders Invest, heeft op 15 maart 2021 14 miljoen euro kapitaal opgehaald tijdens haar eerste kapitaalronde. Het fonds is daarmee in haar eerste kapitaalronde royaal overtekend. Het kapitaal is bijeengebracht door een brede groep van ondernemende investeerders en families, waarvan een groot deel ook in andere fondsen van Anders Invest deelneemt.

Het Food & Agri fonds is het vierde fonds van Anders Invest en gaat investeren in bedrijven in de gehele farm-to-fork bedrijfsketen. De doelstelling is om in 2025 circa 100 miljoen euro te hebben geïnvesteerd.

Leev
In feburari 2021 jongstleden heeft Anders Invest met Leev, een producent van gezonde ontbijt-, bak- en snackprodcucten, haar eerst participatie in het Food & Agri fonds verworven. Het fonds investeert in Nederlandse en buitenlandse bedrijven die actief zijn in de Food & Agri sector, een potentieel goede marktpositie hebben, bij voorkeur zelf produceren of verwerken en een minimale omzet van 10 miljoen hebben.

Team
Het fondsmanagement wordt bijgestaan door een ervaren Raad van Advies die, met hun kennis en expertise in de Food & Agri sector, zullen helpen het fonds tot een success te maken: Frans van Verschuer (voorzitter) – Directeur van Heerlijkheid Mariënwaerdt. Sybren Attema – Ex-RvC lid van FrieslandCampina. Inga Blokker – Directeur van The Food Research Company. Erik Stam – Hoogleraar Strategy, Organization & Entrepreneurship bij Utrecht University School of Economics

Voor meer informatie: www.andersinvest.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven