Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weer naakte haver ingezaaid voor Puur Rineke bij boer Jan Buining

"Hierdoor hoeft het kaf niet van het koren te worden gescheiden"

Maandag 22 en dinsdag 23 maart is bij biologische akkerbouwer Jan Buining in Westerwolde de nieuwe naakte haver voor Puur Rineke ingezaaid. Dit gebeurde op in totaal 10 hectare. "We hebben ook nog bijna 4 hectares gezaaid met iets anders. Iets unieks en bijzonders, waarover we later meer gaan vertellen", vertelt Roy Jongens namens Frenchtop Natural Care Products.

Van links naar rechts: Jan Buining, Roy Jongens & Rineke Dijkinga

Naakte haver uit Nederland
Naakte haver werd niet meer in Nederland verbouwd en daar wilde Rineke zo'n 3 jaar geleden wat aan doen. "We zijn dan ook extra trots op het feit dat we het eerste merk waren dat naakte haver ging verbouwen in Nederland. We hebben het oergraan teruggebracht op de Nederlandse bodem! Naakte haver (Avena nuda) is voller van smaak en zachter van structuur dan 'gewone' haver (Avena sativa). Bij naakte haver valt het kaf van de korrel af zodra de haver rijp is, vandaar de naam 'naakte haver'. Hierdoor hoeft het kaf niet van het koren te worden gescheiden en bevat het volop vitale voedingsstoffen."

Je kunt met naakte haver 'risotto', havermoutkoekjes, brood, nasi, granola’s, muesli, mueslirepen et cetera maken. "Goed voor je smaakpapillen en je gezondheid."

Puur Rineke: met liefde voor de bijen
"Leuk om te vertellen is dat we langs de oevers en zijkanten van het land stroken vrijhouden waar we boekweit en een bloemenmengsel zaaien, speciaal voor onder andere de bijen. Puur Rineke staat namelijk voor een gezond beheer over de aarde, bodem en biodiversiteit."

Voor meer informatie:
Frenchtop Natural Care Products BV
Westerboekelweg 28
1718 MK Hoogwoud, Nederland
www.puurrineke.nl 
www.frenchtop.com 

Publicatiedatum: