Odin zet hanen op menu voor eerlijke prijs

De leghennen die gefokt worden om onze consumptie-eieren te leggen hebben ook broertjes. Deze haantjes worden vaak als eendagskuikens gedood omdat het grootbrengen geld kost en omdat hanenvlees nog geen bekend en geaccepteerd product is. Hanenvleesproducten zouden aantrekkelijker gemaakt kunnen worden voor consumenten door de prijs ervan te verlagen en dit te compenseren door eieren duurder te maken. Odin kiest er echter voor om kwalitatieve hanenvleesproducten aan te bieden voor een eerlijke prijs en streeft ernaar de prijs van de eieren niet te verhogen.

Haan en kip bij biologische pluimveehouderij en Odin-leverancier De Lankerenhof

Eerlijk verhaal
“Wij vinden het belangrijk om het echte verhaal rond de haantjes te vertellen” zegt Odin directeur Merle Koomans. “En we vinden dat hanenvleesproducten de eerlijke prijs moeten krijgen die ze waard zijn. We hebben nu trouwens al heerlijke biodynamische burgers en worsten van Groengilde Broederhaan. Maar we gaan ook onderzoeken of kant-en-klaar vers gegrilde haantjes gewaardeerd worden. Met als uiteindelijke doel om ook de haantjes een volwaardige rol te geven in de kringloop van eieren tot volwassen dier.”

Consument maakt verschil met haan op menu
Bij de pluimveehouderijen die aan Odin leveren krijgt minimaal 1 op de 50 hanen de eervolle taak van waakhaan tussen de leghennen. Dat betekent voor een aantal hanen een mooie carrière in de buitenlucht. De overige hanen worden met het initiatief van Odin grootgebracht en, net als de uitgelegde hennen, verwerkt tot mooie en eerlijke vleesproducten. Odin roept consumenten die graag een eitje eten op om het verschil te maken en ook af en toe voor een haantje op het menu te kiezen. 

Gebraden haantjes bij Odin Almere
Op zaterdag 27 maart start Odin met de promotie van hanenvlees door gebraden haantjes te verkopen bij de Odin boerderijwinkel in Almere Oosterwold bij Stadsboerderij Vliervelden. Als klanten enthousiast reageren zal Odin braadhaantjes aanbieden in meer winkels, naast de andere hanenvleesproducten.

Voor meer informatie: www.odin.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven