Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw boek: Vogels wijzen ons de weg

Kunnen vogels ons de weg wijzen naar een andere landbouw? Voor Ben Koks is er geen twijfel mogelijk op die vraag: dat kan zeker.

"We hebben te maken met stikstofproblemen, de teloorgang van biodiversiteit en economische belangen lopen vaak dwars door de discussie over de toekomst van ons voedsel. We kunnen de problemen oplossen, maar dan zullen een aantal dingen fundamenteel anders moeten. Ons denken over landbouw, het onderzoek dat we doen en de data die we gebruiken."

Dit essay is uit het hart geschreven vanuit de overtuiging dat natuur en landbouw weer in evenwicht moeten komen. Het benoemt de pijnpunten, maar geeft ook nadrukkelijk een positieve denkrichting aan over hoe het wel zou moeten.

Ben Koks heeft bijna drie decennia gewerkt aan het meest succesvolle soortbeschermingsprogramma in agrarisch gebied in Nederland en de door hem opgerichte organisatie Werkgroep Grauwe Kiekendief was bepalend voor zowel beleid- als kennisontwikkeling rond akkervogels in Nederland.

Vogels wijzen ons de weg – Landbouw en natuur in balans is verkrijgbaar bij de boekhandel (ISBN 9789050118132) en via KNNV Uitgeverij.

Publicatiedatum: