Simon Lévelt zamelt gebruikte capsules in voor recycling

Biologische koffiecapsules in drie smaken

Simon Lévelt introduceert biologische koffiecapsules. De capsules zijn verkrijgbaar in drie smaken: Peruvian Opal, Ugandan Amber en Colombian Emerald. 

Daarnaast lanceert de producent een recyleprogramma voor de gebruikte capsules. "Onze keuze voor aluminium als materiaal voor onze koffiecapsules is een weloverwogen keuze. Aluminium kan namelijk eindeloos gerecycled worden en is het beste materiaal om de kwaliteit van onze koffie te waarborgen. Ze zijn namelijk lucht-, licht- en vochtdicht. Nadat de cups gevuld zijn met vers gebrande en gemalen koffie gaan de cups dicht en kan er niks meer bijkomen. Dat betekent dat je gegarandeerd geniet van versgemalen koffie op het moment dat jij de capsule gebruikt. Bovendien zijn ze licht, wat weer scheelt in de transportkosten en CO2-uitstoot. Aluminium heeft met maar liefst 95% het hoogste recyclingpercentage van alle verpakkingsmaterialen," aldus de producent.

Volgens Simon Lévelt gaat het gebruik van koffiecapsules en recycling hand in hand. "Het hoort simpelweg bij deze zetmethode. Onze aluminium cups zijn 100% recyclebaar en in samenwerking met TerraCycle bieden wij een effectief recycleprogramma aan." TerraCycle zamelt de capsules in, scheidt de koffie en recyclet het aluminium om ze om te zetten in nieuwe materialen. Het koffieafval wordt naar een industriële compostfabriek gestuurd. Al het aluminium dat ingezameld wordt, wordt versnipperd en gesmolten tot metaalplaten of -staven zodat deze klaar zijn voor hergebruik. Zo kunnen er nieuwe capsules van gemaakt worden, maar dat hoeft niet. Wat er ook van gemaakt wordt, ook dit kan weer volledig worden hergebruikt, nadat het gebruikt is. Zo is aluminium eindeloos recyclebaar. Alle reden dus om bij te dragen aan recycling. 

Voor meer informatie: www.simonlevelt.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven