Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
KRIKET laat drinkbussen ontwerpen om Join For Water te steunen

"Broodnodig om stil te staan bij ons waterverbruik"

"We leven in een wereld waar water steeds schaarser wordt. Daarom is het broodnodig om stil te staan bij ons waterverbruik. Bij KRIKET springen we al van bij het begin duurzaam om met water. Voor Wereldwaterdag dragen we dan ook graag ons steentje – of flesje – bij. KRIKET vroeg 3 Brusselse designers een drinkbus te ontwerpen om duurzaam waterverbruik onder de aandacht te brengen. Per verkochte drinkbus gaat €1 naar de Belgische ngo Join For Water", vertelt Michiel Van Meervenne, oprichter van KRIKET.



KRIKET: kleine reep, grote impact
KRIKET is de eerste Belgische krekelreep. Een evenwichtig en duurzaam tussendoortje met biologische ingrediënten waaronder… jawel, krekels (of krekelpoeder om precies te zijn). Oprichters en Brusselaars Anneleen en Michiel, broer en zus, willen met KRIKET het eten van insecten normaliseren en een voedzaam alternatief aanbieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Zo bevatten krekels niet alleen veel eiwitten, vitamine B12, ijzer en calcium, hun productie vereist bovendien tot 2.000 keer minder water dan rundvlees. En dat is niet alles: ze worden gekweekt op reststromen uit de voedingsindustrie, zetten hun voeding 25 keer efficiënter om in eiwitten dan koeien en stoten daarbij 100 keer minder broeikasgassen uit.



Hippe drinkbussen
Wereldwaterdag konden ze bij KRIKET niet zomaar laten voorbijgaan. Dus gingen ze op zoek naar een krachtig voorwerp om duurzaam waterverbruik onder de aandacht te brengen. Het resultaat: 3 hippe drinkbussen ontworpen door 3 jonge, Brusselse designers, die een eigen invulling hebben gegeven aan het thema. Op elke bus staat de naam van de ontwerper en #joinforwater, de ngo waar een deel van de opbrengst (€1 per verkochte fles) naartoe zal gaan. De flessen zijn beschikbaar in alle BioPlanet-winkels.

Wat is Join For Water?
Join For Water is de enige ngo in België die zich 100% focust op water. Ze zetten in op het verkleinen van de Belgische watervoetafdruk, maar zijn ook actief in 7 landen in Afrika en Latijns-Amerika. Samen met hun partners geven ze jaarlijks tienduizenden mensen toegang tot duurzame oplossingen voor drinkwater, sanitair en hygiëne, of water voor landbouw. Een mooie organisatie met een mooi doel dat perfect aansluit bij de waarden van KRIKET.

Voor meer informatie:

Michiel Van Meervenne
KRIKET
+32 (0)473 951402
michiel@kriket.be 
www.kriket.be 

Publicatiedatum: