Familie Tönnies gaat niet in op geruchten over verkoop vleesconcern

Duitslands grootste vleesverwerker Tönnies groeit en breidt uit nu de volgende generatie van de familie het roer overneemt, zeiden de managing partners van het bedrijf vrijdag, waarbij ze weigerden commentaar te geven op een bericht dat de groep op zoek was naar een koper.

"Wij geven geen commentaar op marktgeruchten. Wij zijn het immers die de markt creëren en aandringen op uitbreiding", aldus Clemens Tönnies en Maximilian Tönnies in een brief aan het personeel die door Reuters werd ingezien. "Geïnteresseerde groepen" verspreidden geruchten over de verkoop, aldus de brief. Bloomberg noemt branchegenoten als Tyson Foods, JBS SA en China's WH Group als mogelijk geïnteresseerde partijen.

Bloomberg News meldde donderdag dat de eigenaren van het familiebedrijf op zoek waren naar kopers en dat een deal het zou kunnen waarderen op 4 miljard euro (4,8 miljard dollar).

Clemens Toennies bezit ongeveer 45% van de aandelen, zijn neef Robert Toennies ongeveer 50% en Clemens' zoon Maximilian ongeveer 5%. "Met Maximilian is de volgende generatie actief in het management, onze internationale expansie vordert stap voor stap", aldus de brief.

Bron: Reuters


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven