Primeur foodcoop Odin: alle winkels Skal-gecertificeerd

Sinds 11 maart hebben alle 27 biologische Odin winkels een Skal-certificaat. Odin is hiermee de eerste winkelketen waarvan alle winkels gecertificeerd zijn door de toezichthouder op de biologische productie. De groothandel van Odin heeft al langer een Skal-certificaat.

Inzet beloond met certificaat
“Mooi dat al onze winkels nu gecertificeerd zijn,” vindt hoofd kwaliteitszorg Jeroen Moolenaar. “Onze winkelteams werken dagelijks met veel passie en enthousiasme aan het vergroten van de verkrijgbaarheid van biologische en hoog kwalitatieve producten. Hun inzet wordt nu beloond met dit certificaat.”

Proefinspecties bij Odin
In 2020 heeft Skal een aantal proefinspecties uitgevoerd. De uitkomst daarvan is mede gebruikt door Skal om het nieuwe certificatieproces voor verkooppunten vorm te geven. Volgens de Europese regelgeving is certificatie van verkooppunten van biologische producten verplicht. Skal zal de winkels en de winkelondersteunende organisatie van Odin vanaf nu jaarlijks controleren.

Certificatieproces
Eind november 2020 is Odin begonnen met het certificatieproces. Hierbij is regelmatig afgestemd met Skal, is de workflow in winkels bekeken en zijn waar nodig instructies en procedures aangepast. Op 1 februari vond de toelatingsinspectie door Skal plaats. Uit deze inspectie kwamen een aantal punten naar voren waar aan gewerkt is, waarna de certificaten eind vorige week verstuurd zijn. 

Voor meer informatie: www.odin.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven