Nick Kok, Fresh Meat Company:

"Ons Limousin rundvlees heeft de beste kwaliteit die je in de Benelux kunt vinden"

Tholen – Wat begon met het uitbenen en verwerken van één lammetje is uitgegroeid tot een familiebedrijf waar vlees van hoge kwaliteit wordt verwerkt en geleverd. Fresh Meat Company werd in 2007 gestart door Ton Kok. Zes jaar geleden voegde zoon Nick zich in het bedrijf. 

Gesloten keten
Fresh Meat Company produceert alleen nicheproducten en onderscheidt zich op een totaalassortiment. Het bedrijf levert rund- varkens- kippen- lams- en kalfsvlees. 80 procent van de producten is biologisch, 20 procent bestaat uit conventionele producten. Het bedrijf uit Purmerend levert vlees aan supermarkten, horeca en groothandel en aan diverse maaltijdboxen. De dieren worden met zorg uitgekozen, vertelt Nick. “We investeren veel in de contacten met boeren. We doen zelf de inkoop. Daarna laten we de dieren slachten bij geselecteerde slachterijen en verwerken we het vlees zelf. Zo zorgen we ervoor dat de hele keten gesloten is. Van boer tot bord.”

Het rundvlees van Limousin-koeien komt uit België

Limousin-vlees
Nieuw in het assortiment is rundvlees van Limousin koeien uit de Belgische Ardennen. “Het meest gewaardeerde product en de beste kwaliteit dat je in de Benelux kunt vinden”, vertelt Nick enthousiast. “De hoge kwaliteit merk je in het vetpercentage van het vlees. Of het nu gaat om biefstuk of ossenhaas, het is supermals.” Fresh Meat Company werkt met drie Limousin-boeren in België. Eens per twee weken wordt er een bezoekje aan de boeren gebracht en worden de koeien geselecteerd.

Voor het varkensvlees wordt samengewerkt met Nederlandse boeren. Het kippenvlees komt, mede gezien de prijsstelling, uit Italië, waar de kippen ook geslacht worden. "Het zijn kippen van het ras Ranger. Dat zijn mooie volle kippen."  

In Italië lopen de kippen vrijuit.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Naast het leveren van biologische producten, speelt maatschappelijk verantwoord ondernemen ook een grote rol in het familiebedrijf. Zo zijn er voor het pand groene investeringen gedaan en wordt er gewerkt met personeel dat een achterstand heeft op de arbeidsmarkt. “Wij leiden in samenwerking met SVO Vakopleiding mensen op met een erkende MBO 1, 2 of 3 opleiding. We kijken per persoon wat iemand wel kan en waarin we iemand sterker kunnen maken.” Niet iedereen blijft bij Fresh Meat Company werken. Leerlingen worden geholpen door te stromen naar andere bedrijven in de vleessector.

Voor meer informatie:
Fresh Meat Company
Nick Kok
0299 - 47 01 00
nick@freshmeatcompany.nl
www.freshmeatcompany.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven