Pieter Hofland (Yaviva) over Rainbow Aloecare:

"Deze verzorgingsproducten bevatten geen druppel water"

Tholen - Rainbow Aloecare is een merk dat volgens Pieter Hofland wel eens in het zonnetje gezet mag worden. De eigenaar van Yaviva, de in 2015 opgerichte groothandel in natuurlijke cosmetica, vertelt dat dit merk staat voor betaalbare biologische en 100% natuurlijke gezichts- en lichaamsverzorging van pure aloë vera. "En het meest bijzondere is dat de producten van dit merk geen druppel water bevatten, dit is vervangen door aloë vera."

Veel kennis in huis
Ondanks het hoge aandeel aloë vera lukt het de producent om de producten heel betaalbaar te houden. De consumentenprijs van alle producten ligt onder de 10 euro. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Pieter: "De ontwikkelaars van Rainbow Aloecare hebben jarenlang succesvol onderzoek gedaan naar de werking van de medicinale plant aloë vera. Hierdoor beschikken de producenten over heel veel kennis over de plant en de effecten ervan. En ze weten alles van optimale groeiomstandigheden en de beste verwerkingsmethode. Hierdoor lukt het ze uitstekend om ruim voldoende aloë vera te produceren."

In eerste instantie bracht Rainbow alleen de grondstof op de markt, hun eigen biologisch geteelde aloë vera-sap. Toen ze merken dat het interesse en het vertrouwen in de effectiviteit van deze plant toenam, besloten ze om zelf verzorgingsproducten te gaan ontwikkelen met het ingrediënt aloë vera.

Duurzaam (on)verpakt
Net als veel andere merken kijkt ook Rainbow Aloecare naar de duurzaamheidsaspecten rond de producten. "Ze hebben ervoor gekozen om hun verzorgingsproducten zonder kartonnen doosje eromheen aan te bieden. Dit om het papierverbruik aanzienlijk te verminderen." Ook qua certificatie zit het wel goed, benadrukt Pieter: "Rainbow Aloecare is al 15 jaar biologisch gecertificeerd."

Rechtsonder: aloverose

Wat is het meest bijzonder aan aloë vera? Daar zijn ze bij Rainbow Aloecare erg duidelijk over: "Dat is het complexe samenspel van vele biocatieve ingrediënten die elkaar aanvullen en allemaal hun eigen unieke effecten kunnen ontwikkelen. Er zijn al meer dan 200 werkzame stoffen in aloë vera ontdekt. Het belangrijkste kwaliteitskenmerk van aloë vera is echter aloverose. Dit is een polysaccharide die alleen in deze groene plant voorkomt. Hoe hoger het aloverose-gehalte in de aloë vera-gel, hoe hoger het gehalte aan voedingsstoffen en hoe intenser het effect op de huid."

Er zijn vijf verschillende producten van Rainbow Aloecare verkrijgbaar bij Yaviva:

  • 24h crème (50 ml)
  • Handcrème (100 ml)
  • Bio Gel (100 ml)
  • Spray (100 ml)
  • Hyaluron Serum (30 ml)

Klik hier voor meer informatie over deze producten.

Voor meer informatie: info@yaviva.nl en www.yaviva.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven