Piet Pannekeet neemt afscheid van JASA

Piet Pannekeet groeit op in een familie vol ondernemers. Zijn opa is vee- en groenteboer en opent een supermarkt en zijn vader begint een groentensnijderij. Dat ondernemersbloed gaat niet aan Piet voorbij: in 36 jaar tijd bouwt hij zijn eigen zaak - JASA Packaging Solutions - op tot een een internationaal bedrijf.

1985: het jaar dat Piet zijn bedrijf opricht
Zijn vader is altijd bezig in de groentensnijderij en al op jonge leeftijd houdt Piet ervan om daar bij betrokken te worden. In de groentensnijderij blijkt dat het hart van Piet uitgaat naar de techniek. Hij is inventief en vindt het leuk om verschillende oplossingen voor verschillende situaties te bedenken. Als ondernemer in hart en nieren start hij in 1985 zijn eigen bedrijf: Pannekeet Machine Techniek (PMT). Dit loopt al snel als een trein. Piet heeft een goede en vaak persoonlijke relatie met zijn klanten, iets wat hij heel belangrijk vindt. Hij vindt dat je in een goede zakelijke relatie ook over andere dingen moet kunnen praten dan alleen over het werk.

Van PMT naar JASA
Aangezien PMT internationaal groeit verandert Piet in 2005 de naam PMT naar JASA, dat is voor veel internationale klanten makkelijker uit te spreken. JASA is een familiebedrijf en dat komt terug in de naam, die ontstaat uit de namen van de kinderen van Piet: Jarno en Sandra. Wat veel mensen niet weten is dat vanaf het moment dat Piet de eerste verticale verpakker had gebouwd, ‘JASA’ de naam van de verticale verpakkers was. Hierdoor noemden de distributeurs het bedrijf al JASA.

Het hele leven van Piet staat in het teken van JASA. Met vallen en iedere keer weer opstaan bouwt Piet een onderneming op. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Amerika. Aan de andere kant van de oceaan staat zijn dochter Sandra Pannekeet aan het roer. In de loop der tijd is Piet uitgegroeid tot een bekende verpakkings-directeur in de Nederlandse AGF-wereld. Hij is bekend om zijn ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit (terwijl hij toch af en toe heel gek kan doen). Zo eigenwijs als hij is, zoveel doorzettingsvermogen heeft Piet. Daarbij werkt hij altijd keihard. Piet heeft in de loop der jaren dan ook veel respect opgebouwd bij klanten, medewerkers en dealers.

Welverdiende tijd voor hobby’s
Na 36 jaar zijn hart en ziel in het bedrijf te hebben gelegd neemt Piet per 31 december 2020 afscheid van JASA. Hij heeft er een goed gevoel over dat hij JASA op een naderend hoogtepunt met een gerust hart kan verlaten. De juiste mensen zitten op de juiste plek, en er staat een sterk team dat de klanten binnen Nederland kan bedienen. De opvolging is aan alle kanten goed geregeld en verloopt soepel. Piet zal ongetwijfeld nog regelmatig zijn neus bij JASA laten zien.

Na jarenlang keihard werken heeft Piet nu weer tijd voor zijn hobby’s en andere activiteiten. Een van zijn grote hobby’s: oude auto’s opknappen. Hij haalt ze helemaal uit elkaar, maakt alles weer nieuw en zet het weer in elkaar. Net als de machines vroeger voor PMT.

Groots afscheid
Piet mag héél erg trots zijn op het bedrijf dat hij heeft neergezet. Bij het afscheid van een oprichter hoort vanzelfsprekend een groots feest. Helaas is dat niet mogelijk in deze tijd. Daarom is besloten om bij de eerstvolgende virusvrije gelegenheid, waarschijnlijk de Fruit Logistica 2022 in Berlijn, met een borrel en heel veel klanten, dealers en andere dierbaren uit het vakgebied, te proosten op het afscheid van Piet.

Klik hier om een bericht voor Piet achter te laten.

In de komende Primeur is een uitgebreid interview met Piet te lezen. 

Voor meer informatie:
JASA Packaging Solutions
Hazenkoog 14-16
1822 BS Alkmaar
+31(0)72 561 2700
info@jasa.nl
www.jasa.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven