100% gerecycleerde PET-verpakking verkleint 'foodprint' van de consument

La Vie Est Belle introduceert Curry- en Shoarmareepjes

"Mis je vis of vlees?" Deze vraag rijst bijna standaard wanneer je een vegetarische schotel klaarmaakt. Antwoord vanaf nu volmondig "nee!". Meer nog, met de twee nieuwste producten van La Vie Est Belle sta je er zelfs niet bij stil dat je van een vlees- of visloze maaltijd geniet. Met de 'Curry reepjes' en 'Shoarma reepjes' verkent het West-Vlaamse merk nieuwe mogelijkheden van plant-based smaakmakers binnen haar reeds zeer uitgebreide assortiment.

La Vie Est Belle creëert al sinds 1992 maaltijdverrijkers op basis van peulvruchten, granen, zaden pitten noten, verse en lokale groenten. Dat doet het bedrijf het liefst van al voor de voorkeurvegetariër die op zoek is om een betere balans te vinden in zijn voedingspatroon. Of je nu benieuwd bent naar de groeiende mogelijkheden binnen de veggie food categorie of flexitariër, omnivoor of overtuigd veganist bent: La Vie Est Belle maakt het iedereen makkelijker om te kiezen voor smaakvolle, betaalbare, maaltijdverrijkers van hoge kwaliteit. "Iedereen die bewust met voeding bezig is en af en toe eens zijn stukje vlees of vis wilt laten, bieden we een alternatief", zo klinkt het. Vlees en vis overal volledig van het menu schrappen is verre van het doel van La Vie Est Belle. De oprichters willen net dat je met hun maaltijdverrijkers een smaakvol gerecht kan bereiden waarbij de vraag 'mis ik nu vlees of vis op mijn bord?' zelf niet in je zal opkomen.

Matthias Blanckaert , Managing Director van familiebedrijf La Vie Est Belle, noemt zichzelf een 'voorkeurvegetariër'. "Stefaan Deraeve en Katrien Steeman, de oprichters van La Vie Est Belle, gaven de fakkel én de waarden van hun bedrijf door. Samen met de nieuwe generatie ben ik zeer ambitieus om dit prachtige verhaal verder te zetten. Ons bedrijf probeert precies te laten zien dat je veel kanten op kunt met plantaardige ingrediënten en dat er smaakvolle maaltijdverrijkers bestaan voor vlees-of visloze dagen."

"Niets is zo veelzijdig en smaakvol als groenten, granen, peulvruchten, noten, pitten en zaden", gaat Matthias verder. "Toch worden ze door de grote massa nog al te vaak weggezet als bijgerechten, waardoor ze zelden de hoofdrol in een gerecht wegkapen. We zijn dan ook overtuigd van het belang een bewustwording te creëren omtrent de rijke smaken van, en de vele voedingsstoffen in deze voedingsmiddelen."

Nieuw in het assortiment: Curry- en Shoarma reepjes, essentials voor in de keuken
2021 belooft een heerlijk én schoon jaar te worden voor La Vie Est Belle met de introductie van twee gloednieuwe creaties in de winkelschappen, namelijk 'Curry reepjes' en 'Shoarma reepjes'.

Om deze twee nieuwe smaakmakers te ontwikkelen, gebruikte La Vie Est Belle 100% plantaardige en glutenvrije ingrediënten. Zonder in te boeten op smaak, slaagt het merk er in om twee op en top vegan proof producten te creëren die voldoen aan je eiwitbehoefte en in lijn liggen met de gekende La Vie Est Belle kwaliteit. Opvallend is de smaak en bite van deze maaltijdverrijkers, die niet te vergelijken valt met reeds bestaande gelijkaardige producten op basis van tofu, tempeh of seitan.

Lieven Deraeve, R&D bij La Vie Est Belle “De vraag naar plant-based producten groeit fors en we merken steeds vaker dat consumenten op zoek zijn naar een manier om gemakkelijk een betere balans te vinden in hun eetpatroon. La Vie Est Belle is er van overtuigd dat de plantaardige keuken voor elk wat wils biedt en ondersteunt dankzij de lancering van de Curry- en Shoarma reepjes mensen om er op een eenvoudige manier kennis mee te laten maken. Zo kunnen echte keukenklassiekers met behulp van onze smaakverrijkers eenvoudig plantaardig-er worden gemaakt, zonder aan smaak in te boeten. Weet je niet waar te beginnen en heb je nood aan inspiratie? Probeer een paar van onze eenvoudige recepten en ontdek zelf waarom steeds meer mensen eens de stap zetten en zich laten verrassen door al de mogelijkheden."

De nieuwe Curry reepjes zijn gemakkelijk herkenbaar in smaak en daardoor ook in gebruik. Presenteer ze op verschillende manieren: verwerk ze in slaatjes, gebruik ze in talloze warme of koude Aziatische gerechten, tussen een broodje als gezonde lunch, als onderdeel van een vegan wokmaaltijd of in een heerlijke bowl.

Wok met paksoi en bimi (en uiteraard de Curry reepjes). 

De Shoarma reepjes kregen touch van Midden-Oosterse kruiden. Dit sprekende smakenpallet biedt talloze creatieve mogelijkheden. Verwerk ze bijvoorbeeld als topping voor je favoriete salade, in hummus, op een avontuurlijke pizza, in een typische durum met groentjes of bak ze krokant en serveer als origineel aperitiefhapje zoals loaded nachos.

Loaded nachos met Shoarma reepjes van La Vie Est Belle.

Kleinere 'foodprint' dankzij 100% gerecycleerde verpakking
La Vie Est Belle kiest bewust voor een schonere wereld. Naast een uitbreiding op het bestaande assortiment, trapt La Vie Est Belle het jaar af met een nieuwe look ’n feel en een verpakking gemaakt van duurzaam, 100% gerecycleerd PET-materiaal, beter gekend als rPET. De nieuwe duurzame verpakking oogt niet alleen fris en schoon, het verkleint ook de 'foodprint' van de consument. Zo kan dit materiaal, na inzameling, tot wel twintig keer opnieuw verwerkt worden tot een 100% voedingsgeschikte en gerecycleerde PET-verpakking. Door deze verandering kan het bedrijf op korte termijn duurzamer gaan werken in afwachting van een volledig composteerbare verpakking. Extra pluspunt? Ook de consument verkleint zijn 'foodprint' door voor La Vie Est Belle producten te kiezen.

Voor meer informatie: 

La Vie Est Belle bvba
Legeweg 135/137
8020 Oostkamp (Brugge)
info@lavieestbelle.be 
www.lavieestbelle.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven