Italiaanse uitgaven voor groenten en fruit in 2020 gestegen

De Algemene Vergadering van de VN heeft 2021 uitgeroepen tot het "Internationaal Jaar van groenten en fruit", in de hoop het publiek bewuster te maken van de voedingsvoordelen en het belang van groenten en fruit voor de menselijke voeding, voedselveiligheid en gezondheid.

In totaal eet 81% van de Italiaanse bevolking ten minste één portie groenten of fruit per dag. Volgens berekeningen van Nomisma bedroeg het jaarlijkse verbruik van verse groenten en fruit (zowel thuis als buitenshuis) in Italië in 2020 160 kg per hoofd van de bevolking. Dat is veel meer dan in veel Europese landen, zoals Duitsland (109 kg) of het VK (101 kg).

In het jaar van de pandemie kocht één op de vier Italiaanse huishoudens online groenten en fruit van grootschalige retailsites. De online-verkoop van groenten en fruit vertoonde in 2020 een stijging van 9,1% in volume ten opzichte van 2019 en 8% in waarde (meer dan 4,5 miljard euro).

Wat de biologische verkoop betreft, is er nog meer marktpotentieel gezien de groeiende belangstelling van de consument. De biologische verkoop bedraagt nog steeds slechts 4% van de totale verkoop van groenten en fruit.

Bron: efanews.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven