Geen perspectief voor bio-beurzen in het voorjaar

BioWest en BioOst afgelast

Ook dit jaar zullen de beide Duitse voorjaarsbeurzen BioWest en BioOst niet plaats kunnen vinden. Nadat de laatste federale staatsconferentie geen veranderingen heeft gebracht voor grote evenementen en beurzen tot in de zomer, werden BioWest en BioOst afgelast. De organisatoren zien wel goede perspectieven voor BioNord in september en BioSüd in oktober.

De beslissing om BioWest in Düsseldorf (gepland op 16 mei) en BioOst in Leipzig (gepland op 30 mei) af te gelasten viel na intensieve gesprekken met de autoriteiten en de beursgebouwen. "De uitkomsten van de laatste federale staatsconferentie maken duidelijk dat er in Duitsland tot in de zomer geen beurzen en grote evenementen plaats zullen vinden", stelt BioMessen-organisator Matthias Deppe vast. Daarom heeft men besloten de beslissing reeds nu te treffen en te communiceren. "Daarmee geven we de exposanten planningszekerheid en minimaliseren we de kosten."

Langzaam komen we uit de crisis
"Dat de beurzen opnieuw afgelast moeten worden nadat er reeds in 2020 vanwege de pandemie geen vier BioMessen plaats konden vinden, treft ons natuurlijk“, aldus organisator Wolfram Müller, "helemaal omdat de toeloop van exposerende bio-bedrijven en het aantal boekingen uitgesproken positief waren.“ Net als zoveel spelers uit de veelzijdige beurzen- en evenementenbranche in Duitsland ontvingen de BioMessen geen overheidssteun of schadevergoeding. Desondanks wordt er voor de exposanten een organisatievergoeding een organisatievergoeding verlangd. Zo moet tenminste een deel van het tot nu toe geleverde planningswerk van het beursteam gedekt worden en moeten arbeidsplaatsen veiliggesteld worden.

De organisatoren blikken daarentegen met voorzichtig optimisme naar de herfst. De brede toepassing van sneltests en het stijgende vaccinatiepercentage laten hopen dat we langzaam uit de crisis komen en een nieuwe start kunnen maken. En zo verheugen de BioMessen en hun team zich op een persoonlijk weerzien op de BioNord in Hannover en/of de BioSüd in Augsburg. BioWest en BioOst zullen dan in april 2022 weer plaatsvinden.

Data 2021/2022
- BioNord Messe Hannover 26-09-2021
- BioSüd Messe Augsburg 03-10-2021
- BioWest Messe Düsseldorf 10-04-2022
- BioOst Messe Leipzig 24-04-2022


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven