Waarde toevoegen in de kringloop met de biologische voeders van Reudink

Wat is mijn rol in de kringloop? Een vraag waar u zich, als veehouder of als andere speler in de voedselketen, mee bezig houdt. Reudink draagt ook een steentje bij aan een duurzame biologische veehouderij. De zorg voor mens, dier en omgeving staat centraal in het handelen van de medewerkers van Reudink. Dit ziet u terug in het logo dat de kringloop symboliseert, waarbij de punt op de letter i staat voor de zon die haar licht en energie laat schijnen op de aarde. De dieren staan voor de diersectoren waarin Reudink actief is. 

Trots op bio-boeren
"We zijn trots op de biologische veehouderij waarin we samen met onze klanten elke dag groeien en mooie resultaten behalen. Samen met de bio-veehouder realiseren we resultaat op het erf in de vorm van een goed en duurzaam rendement, een gezonde veestapel en een hoge efficiëntie. Dit doen we door het aanbieden van Total Feed-oplossingen welke verder reiken dan enkel voeders en waarmee we een bijdrage leveren aan het sluiten van de kringloop. Ons team van specialisten ondersteunt de bio-veehouder bij de gehele bedrijfs-voering middels een regionale, klantgerichte aanpak. We denken mee en bieden maatwerk om bedrijfsspecifieke doelstellingen te behalen. Onze kennis, advisering en ervaring in de sector maakt Reudink tot dé contactpersoon van de boer, want: 'Bio-veehouderij is een uitdaging' en dat weten wij als geen ander. Wij geloven in win-win, partnerschap. Samen gaan we de uitdaging aan en zijn we trots op bio-boeren en de bio-sector", aldus Wilfred Jonkman, directeur Reudink. 

Hoe draagt Reudink bij aan het sluiten van de kringloop?

  • Door ondersteuning op teelt van eigen (ruw)voer. De specialisten van Reudink geven advies op teeltplannen en optimale aansluiting bij het bedrijfseigen rantsoen, met als doel: 'Meer melk uit ruwvoer.'
  • Door het concept HomeMixxing waarin biologische pluimvee- en varkenshouders die zelf mengen ondersteund worden in het optimaliseren van de voeding met eigen of aangekochte grondstoffen.
  • Door de verwerking van zoveel mogelijk reststromen uit de humane sector in de voeders, maar ook rechtstreekse levering op het boerenerf.
  • Door het toepassen van fermentatie in de bio-sector om de voedingswaarde maximaal te benutten, verliezen te voorkomen en een positieve impuls te geven aan de diergezondheid. (Kijk de online workshop over fermentatie in de bio-sector gedurende de BioKennisWeek terug via de Reudink-website).  

Klantervaring – Joost van Alphen van bio-varkenshouderij Alpeko
De bio-varkenshouderij levert een rijke bijdrage aan de kringloop middels het gebruik van restproducten uit de humane voedingsindustrie. De kringloopgedachte volgens Joost luidt als volgt: "Niets gebruiken wat opraakt. Alles wat men gebruikt of produceert moet ergens hergebruikt kunnen worden." Vanuit deze gedachte voert hij zijn varkens 80% restproducten waaronder sojamelk en biologisch tarwezetmeel. Zijn doel? Dit percentage ophogen naar het hoogst haalbare en zo de kringloop verder sluiten. "Reudink ondersteunt ons hier goed in met advies en het optimaal inpassen van de gewenste restproducten in de voersamenstelling", vertelt Joost.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met de klantenservice via onderstaande contactgegevens. Medewerkers Martin Blaauw, Daniël Keppels, Karolien Wolterink en Jan Zendman staan voor u klaar.

Reudink B.V.
+31 (0)88 0248165
info@reudink-bio.eu  

Ga voor meer informatie naar: www.reudink-bio.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven