"Het is tijd dat duurzame kleding gewoongoed wordt, voor iedereen"

Nieuw duurzaam Nederlands kinderkledingmerk: louislouis

Op dinsdag 9 maart is het duurzame Nederlandse kinderkledingmerk louislouis gelanceerd. De collectie bestaat uit 100 procent duurzame, GOTS-gecertificeerde stoffen in de maten 92 tot en met 140. Alle items worden lokaal, met de hand en in minimale voorraden geproduceerd, waar mogelijk zelfs op bestelling. Op deze manier blijft de productie zuiver en duurzaam.

Oprichter Suzanne van der Meij: "louislouis is ontstaan uit de behoefte aan duurzame kleding voor kinderen, met name in de basisschoolleeftijd. In een zoektocht naar duurzame kleding voor mijn dochter bleek het aanbod nihil. Wat er was, was niet volledig duurzaam. Bij louislouis worden alleen biologische, natuurvriendelijke materialen gebruikt en is iedere stap in het proces duurzaam: van vezel tot en met verzending. Het is tijd dat duurzame kleding gewoongoed wordt, voor iedereen."

De collectie is tijdloos, geïnspireerd op het verlangen naar een onbezorgde toekomst. Items die jarenlang gedragen kunnen worden, voordat ze worden doorgegeven aan een volgende drager. Uitgedragen? Dan kijkt het merk of de items weer ingenomen kunnen worden voor hergebruik door re- of upcycling, zodat het optimale uit de kleding wordt gehaald met een minimale impact op de wereld.

Voor meer informatie: hi@louislouis.nl en www.louislouis.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven