Bio4Pack genomineerd voor prestigieuze Duitse 'Grote Prijs van de Middenstand'

Bio4Pack is recent genomineerd voor de, wat de Die Welt als belangrijkste prijs voor ondernemers heeft betiteld, Grote Prijs van de Middenstand (Großer Preis des Mittelstandes). Deze jaarlijkse wedstrijd onder alle bedrijven in het MKB in Duitsland wordt sinds 1994 georganiseerd en kent zijn gelijke niet qua omvang en impact. Ondernemingen die mee willen dingen naar de prijs worden beoordeeld op een vijftal criteria: algemene ontwikkeling van het bedrijf, creëren van banen en opleidingsplekken, modernisering en innovatie, betrokkenheid bij de regio en service, klantgerichtheid en marketing. Om genomineerd te worden voor de Grote Prijs van de Middenstand moet een bedrijf worden aangemeld door een derde. In het geval van Bio4Pack is dat mevrouw Dr. Daniela De Ridder die namens de SPD in de Duitse Bondsdag zit. 

"Duurzame innovaties zoals composteerbare verpakkingen kunnen niet alleen het afvalprobleem verbeteren, maar laten ook duidelijk zien dat milieuvriendelijkheid, klimaatbescherming en economisch succes ook mondiaal met elkaar verbonden kunnen zijn en een mogelijkheid vormen voor een efficiënte armoedebestrijding." Deze woorden vormen een belangrijk onderdeel van de argumentatie waarom Bondsdaglid De Ridder Bio4Pack heeft genomineerd voor de Grote Prijs van de Middenstand.

Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack, is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de nominatie. "Het is goed om te zien dat de inspanningen die we sinds de start van Bio4Pack hebben gestoken in het vermarkten van duurzame verpakkingen ongevraagd worden gewaardeerd. Zeker als het daarbij gaat om een lid van de Duitse Bondsdag. Toch zijn we er nog lang niet. De ultieme opdracht voor ons allen is om de wereld circulair te maken. Daarvoor moet er nog veel gebeuren. Conventies moeten worden doorbroken en de scope van de politiek en het bedrijfsleven moet veranderen naar de middellange en lange termijn. Bijna niemand realiseert zich dat we op dit moment bezig zijn om onze aarde in kleine, bijna onzichtbare, stapjes te vernielen. Pas als we achteromkijken, zien we wat we hebben aangericht. En als we niet uitkijken is het dan al te laat. Ik hoop dat we met de nominatie voor de Grote Prijs van de Middenstand meer aandacht krijgen voor de rol die wij willen spelen op het gebied van verpakkingen in een circulaire economie. We realiseren ons dat verpakkingen slechts een klein onderdeel zijn van de grote uitdaging om de wereld circulair te maken, maar als iedereen zijn steentje bijdraagt dan moet het mogelijk zijn om een mooie toekomst voor de wereld te creëren."

Voor meer informatie: info@bio4pack.com en www.bio4pack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven