Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

StrawBot volgt de plukkers tijdens de aardbeienoogst

Ag Pro Robotics, uit Watsonville, Californië, heeft een semiautonome aardbeienplukrobot geïntroduceerd, StrawBot genaamd. De machine is ontworpen om menselijke aardbeienplukkers te ondersteunen, aangezien hij hen tijdens het oogsten autonoom door het veld kan volgen.

Hoewel er vele pogingen zijn gedaan om een autonome aardbeienplukrobot te ontwikkelen, heeft geen enkel bedrijf dit proces geperfectioneerd, omdat het moeilijk is rijpe aardbeien te identificeren en ze te plukken zonder ze te beschadigen. De StrawBot kan echter bakken vol geoogste aardbeien meenemen en ze naar het verzamelpunt aan het einde van de rij brengen.

StrawBot houdt gelijke tred met de plukkers tijdens de oogst (foto: Ag Pro Robotics)

"StrawBot bespaart menselijke plukkers het heen en weer lopen," vertelt Raleigh Nielsen van Ag Pro Robotics aan therobotreport.com. "Het stelt werknemers in staat zich te concentreren op het plukken, en dat is genoeg om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren."

Volgens Nielsen levert StrawBot telers een arbeidskostenbesparing op van zo'n 18-35%. Ook kunnen de plukkers 15-20% meer terrein bestrijken.

Publicatiedatum: