Oostenrijker verkoopt biologische producten als relatiegeschenk

Het Oostenrijkse bedrijf Green Trade helpt biologische producenten hun producten in grotere hoeveelheden af te zetten, door de producten op de markt te zetten als relatiegeschenk. Het bedrijf voorziet de producten van een duurzame verpakking en een zinvolle boodschap. Juliberg, leverancier van biologische kruiden is een van de eerste bedrijven die van deze mogelijkheid gebruik maakt.

Lasergravure
De lente is nog niet eens echt begonnen en Thomas Hagenauer van Green Trade en Juliberg-directeur Thomas Schauer denken al aan de komende kerst. Want dan worden de hoogwaardige biologische chilizouten in duurzame verpakking weggegeven. "We kunnen voedsel produceren en het ook verkopen via onze webwinkel of in winkels, maar de markt voor relatiegeschenken betreden is een andere wereld," zegt Schauer, die uitlegt waarom hij met Green Trade is gaan samenwerken. Zijn molens worden verpakt in een pennenhouder, in een rond kartonnen doosje of in een houten doosje met een lasergravure, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor bedrijven als relatiegeschenk. Ook andere producten - zoals het vruchtensapconcentraat Green-Bag - worden weggegeven in snackdozen of netzakken.

Boodschap overbrengen
Wat de producten gemeen hebben, is dat er voldoende ruimte is voor een persoonlijke bericht van het desbetreffende bedrijf. "Er zijn verschillende mogelijkheden voor branding. Op deze manier kunnen bedrijfswaarden worden overgebracht met duurzaam geproduceerd reclamemateriaal", meldt Hagenauer. "Alle verpakkingen kunnen later worden hergebruikt en dus duurzaam worden benut." Hij hoopt dat er meer leveranciers van gecertificeerde biologische producten zich bij Green Trade aansluiten.

Niet alleen voor Kerst
Daarbij gaat het niet alleen om kerstgeschenken - promotionele producten zijn uiteindelijk geschikt voor het hele jaar, weet Hagenauer na 28 jaar ervaring in de branche. Toch draait het bij Juliberg vooral om de Kerst. "10.000 cadeaus zouden me gelukkig maken," zegt Thomas Schauer. Er zijn al wat aanvragen binnen en er is ook een samenwerking met BioAustria gepland, waarmee de chilizouten in heel Oostenrijk zouden kunnen worden gedistribueerd.

Bron: Tips Zeitung


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven