Remeker ontvouwt plannen op Landgoed Kernhem: winkel, horeca en zuivelbereidingsruimte

"Wij laten hiermee zien dat groeien voor verbetering kan zorgen"

Tholen - Remeker gaat uitbreiden naar Landgoed Kernhem in Ede. De familie Van de Voort kan hiermee in de groeiende vraag naar de Remeker-kaas voorzien. Ook komt het sluiten van de kringloop hiermee weer een stapje dichterbij. Verder liggen er plannen voor een winkel, horecagelegenheid en uiteindelijk zelfs een zuivelbereidingsruimte. "Belangrijk is dat we geen concessies doen aan ons concept. We gaan juist meer mooie producten maken. Tegelijkertijd vergroten we de biodiversiteit en de klimaatbestendigheid van het landgoed en verbeteren we het dierenwelzijn en de bodemvruchtbaarheid. Wij laten hiermee zien dat groeien voor verbetering kan zorgen", vertelt Peter van de Voort.

De boerderij ligt vlakbij het centrum van Ede. "Dit maakt het tot een ideale plek om onze plannen op horecagebied te realiseren. We willen vooral de consument meer gaan bieden op deze tweede locatie van Remeker." Remeker pacht de gronden en opstallen van boerderij Engelenhove op het landgoed.

Deze boerderij is eigendom van de gemeente Ede. Vanaf 1 juni is het officieel van de familie. "De gemeente zocht een betrouwbare partner om de grond te pachten en zij denken dat in ons te vinden. De samenwerking met de gemeente Ede was al heel goed en dat wordt hiermee natuurlijk alleen maar beter. Zij geven aan dat ze het heel fijn vinden dat ze ons vanaf nu als gezicht hebben voor dit landgoed. Wij gaan op onze beurt er voor zorgen dat de grondkwaliteit sterk zal verbeteren." De familie heeft op het landgoed ook de beschikking over 25 hectare grond. "Hiermee komen we weer een stapje verder om de kringloop te sluiten. We gaan van 50 naar 75 hectare in totaal."

"Bizar hoeveel mensen Remeker-kaas willen"
Het gaat goed met Remeker, vertelt Peter. "We bevinden ons echt in een vragende markt. Het is bizar hoeveel mensen Remeker-kaas willen. De verkoop in de kaasspeciaalzaken loopt heel goed. Toen de horeca vorig jaar voor het eerst noodgedwongen de deuren sloot, zakte de omzet enorm, maar vanaf juni/juli liep het al weer veel beter. Zakelijk gezien heeft de coronacrisis ons zeker geen windeieren gelegd. Dat komt mede door het feit dat de kwaliteit van onze kazen al zo lang stabiel is."

Remeker wil dus doorgroeien. “Het plan is duidelijk: we moeten groeien. De eerste aanzet hiervoor was de aankoop van 25 pinken uit Denemarken. Hierdoor hebben we meer melk tot onze beschikking. Omdat deze koeien natuurlijk gaan kalveren, hebben we meer ruimte nodig. Dankzij deze stap hebben we mogelijkheden te over. We kunnen het jongvee bij de boerderij weghalen en dan hebben we op De Groote Voort een complete stal voor de melkkoeien beschikbaar."

De plannen op een rij
Peter erkent dat er flinke investeringen nodig zijn om alle plannen te kunnen realiseren. "Er staat nu een oude boerderij, een rijksmonument, en een paardenstal. In de stal willen we onder meer een winkel gaan maken en een horecagelegenheid. Mijn ouders, Jan Dirk en Irene, gaan in de boerderij wonen en ik verhuis met mijn gezin naar De Groote Voort, onze al bestaande boerderij in Lunteren." Dat Peter nu zo betrokken is bij het bedrijf en er zelfs weer gaat wonen, had hij overigens jaren geleden niet verwacht. "Als jonge jongen heb ik vaak meegewerkt, maar daarna ben ik andere dingen gaan doen. Na mijn twintigste ben ik teruggekeerd. De boerderij krijg je toch niet uit het jongetje."

Hier blijft het overigens niet bij, er zijn meer plannen: "We denken aan een zuivellijn voor de toekomst, met Remekerkwark en -kefir. Wanneer de paardenschuur en boerderij verbouwd zijn komt er een nieuwe jongveestal en loods en gaat het jongvee naar de nieuwe locatie toe. Daarna willen we een zuivelruimte creëren. In eerste instantie zal er 1000 liter melk per week naar de Engelenhove gaan om verwerkt te worden."

Voor meer informatie:
De Groote Voort
Postweg 110
6741 ML Lunteren
remeker@remeker.nl
www.remeker.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven