Tradin Organic start Child Protection Program in Sierra Leone

Armoede aanpakken en toegang tot onderwijs verzorgen

Tradin Organic heeft een kinderbeschermingsprogramma in Sierra Leone opgezet. Het programma gaat verder dan de Fairtrade certificering en heeft als doel onze cacaotelende gemeenschappen in staat te stellen armoede aan te pakken en voor toegang tot onderwijs te zorgen, zodat kinderen en jongeren mondiger worden en op school blijven.

"Bij Tradin Organic geloven we dat onze biologische sourcing projecten een centrale rol moeten spelen in het helpen van boerengemeenschappen bij het uitbannen van kinderarbeid", aldus het bedrijf. "De afgelopen jaren hebben we al een reeks initiatieven opgezet om die inspanningen te bevorderen. Met het Child Protection Program zetten we de volgende stap om kinderarbeid op onze biologische cacaoplantages te helpen voorkomen. Het programma gaat verder dan de Fairtrade-certificering en heeft tot doel onze cacaoplantages in staat te stellen de armoede en de toegang tot onderwijs aan te pakken, om kinderen te beschermen en op school te houden."

In het Child Protection Program, werkt TradingOrganic samen met Child Fund Sierra Leone en IQSMA Solutions, lokale overheden en kinderwelzijnscomités. "Alleen door samen te werken kunnen we de onderliggende oorzaken van kinderarbeid aanpakken en dit probleem voorgoed uitbannen. Wij nodigen onze klanten en partners uit om mee te doen in onze strijd tegen kinderarbeid."

Voor meer informatie:
Tradin Organic
(+31) 020 4074499
info@tradinorganic.com
www.tradinorganic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven