Zondag 7 maart, 15.00 uur

Ei doppen om de terugkomst van de grutto te vieren

Afgelopen week landde de eerste gezenderde grutto, genaamd Aent Lieuwes, weer in Friesland, ten zuiden van Sneek. Om de lente met heel Friesland en Nederland in te luiden organiseert Kening in samenwerking met dorpsbelang Easterlittens aanstaande zondag 7 maart om 15.00 uur een moment waarop de “Kening” officieel wordt binnengehaald.

Vanuit Easterlittens (aangrenzend aan dit dorp ligt Skrins, een gebied van Natuurmonumenten dat zeer populair is bij onze weidevogels) is aanstaande zondag om 15.00 uur een kort optreden van Syb van der Ploeg en Wiebe Kaspers met hun nummer over de Kening fan ‘e Greide. Dit wordt live gestreamed op deze website. De organisaties zouden dan graag met heel Friesland en Nederland een ei doppen. "Zorg dat je zondag om 15.00 voor de buis zit met theelepel en ei."

"Het is bekend dat het niet goed gaat met onze weidevogels, met dit gebaar laten we zien dat we hen een warm hart toe dragen. We hopen op een geslaagd broedseizoen", aldus de organisatie. De actie wordt mogelijk gemaakt met steun van het Greidhoeke Fúns, Provinsje Fryslân, Stichting DOEN en It Fryske Gea.

Bron: www.kingofthemeadows.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven