Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Biologische boeren voeren zoomgesprek met Congresleden

Vanuit hun kantoren aan huis, keukens, velden of tractorcabines heeft een diverse groep biologische boeren uit het heel de Verenigde Staten op 23 en 24 februari een digitale ontmoeting gehad met leden van het Congres en beleidsmakers van USDA om de nieuwe regering te informeren over de reeks uitdagingen waarmee de biologische sector wordt geconfronteerd en hoe de biologische landbouw vooruit kan blijven gaan.

De deelnemers aan de eerste virtuele Farmers Advisory Council (FAC) fly-in van de Organic Trade Association weerspiegelen de diversiteit van de biologische landbouw: een jonge Afro-Amerikaanse voormalige voetbalster die biologische pindaboer is geworden in Georgia; een boer uit Nebraska die samen met haar man bijna een dozijn biologische gewassen en overgangsgewassen verbouwt op hun boerderij; een veehouder van de zesde generatie uit Californië en de oprichter van het grootste grasgevoerde rundvleesbedrijf in de V.S.; en een boer uit Noord-Carolina die een van de grootste biologische en overgangsgewassen verbouwt in de VS. Een een melkveehouder uit North Carolina die op zijn 150 jaar oude familieboerderij overschakelde op biologische landbouw om een gezond ecosysteem weer op te bouwen, om er maar vier te noemen.

De onderwerpen die zij en 20 andere biologische producenten uit een dozijn staten hebben besproken, zijn al even uitgebreid: zorgen voor voortdurende verbetering en verantwoording van biologische normen; meer geld voor biologisch onderzoek; biologische boeren, bedrijven en werknemers voldoende steun en bescherming bieden om COVID-19 het hoofd te kunnen bieden; opnieuw volledige financiering beschikbaar stellen om biologische boeren te helpen hun certificeringskosten te dekken; en investeren in federale programma's om boeren te helpen met succes over te schakelen op biologische productie - en die ook te behouden.

"We hebben een brede lijst van onderwerpen en beleidsvragen om te bespreken," zei Megan DeBates, Vice President of Government Affairs voor de Organic Trade Association vooraf. "Er zijn nu genoeg gebieden waar onze 'vragen' aan de orde kunnen komen - de volgende landbouwwet, het beleid inzake klimaatverandering, COVID-herstel - dus dit is een geweldig moment om de biologische sector te presenteren."

Bron: OTA

Publicatiedatum: