Georg Thalhammer

"Egyptische import van bio-pompoenen verdubbeld"

Het importseizoen bij de biologische Hokkaido's loopt momenteel op volle toeren. "Tot het einde van de maand zal het totale volume uit ons hoofdafnameland Egypte op circa 900 ton liggen. Dat is ongeveer dubbel zoveel als vorig jaar", vertelt Georg Thalhammer (rechts), gespecialiseerde bio-groothandelaar uit het Beierse Steinfeld. 

Georg is tot nu toe uiterst tevreden met het verloop van het importseizoen. "Egyptische bio-Hokkaido's winnen in alle categorieën van de handel, of het nou gaat om de natuurvoedingshandel of bij de discounter, snel aan betekenis. Naar mijn idee zal de vraag ook komend jaar verder stijgen." Ondertussen is de verkoopbare hoeveelheid sinds het begin van het Egyptische seizoen eind januari relatief schaars geweest. "Hierdoor streven we ernaar om het seizoen in de komende jaren te vervroegen en naar achteren - bijvoorbeeld tot in mei - te verlengen."

Uitbreiding van de opslagcapaciteit
Aanvullend op de Egyptische bio-producten worden midden maart importen uit Chili en Argentinië arriveren. Tussen eind april en juni zal men eveneens Spaanse partijen aanbieden, voordat vanaf midden juli de eerste Duitse biologische Hokkaido's op de markt komen. Georg: "We staan nu op het punt de opslagcapaciteit voor Duitse biologische Hokkaido's uit te breiden, zodat we langer Duitse exemplaren uit bewaring aan kunnen bieden." Tot nu toe zijn de Duitse bio-pompoenen over het algemeen rond kerst uitverkocht.

Vanwege de lockdown en coronabeperkingen zal 2020 als absoluut uitzonderingsjaar in herinnering blijven, schetst Georg. "Aan het begin van de pandemie explodeerde de verkoop en daarmee ook de prijzen. Er werden in maart meer Hokkaido pompoenen verkocht dan normaal gesproken in de periode voor kerst."

Niet alleen Bioland-producten, maar ook Hokkaido's van Demeter worden populairder in de levensmiddelenhandel.

Butternut: uitdagend om te telen, populair in de handel
Hoewel de Hokkaido nog steeds met afstand de populairste consumptiepompoen is, ziet de bio-groothandelaar ook bij de overige pompoensoorten, bijvoorbeeld de Butternut, een bepaald groeipotentieel. "Onze Egyptische telers hebben reeds succesvol kleinere hoeveelheden Butternut pompoenen geteeld. Deze pompoensoort kost vergeleken bij de Hokkaido meer tijd om te telen, maar er is wel steeds meer vraag naar."


Zo zal de Duitse daslook er over circa vier weken uitzien

Duits daslookseizoen staat voor de deur
Buiten de handel in pompoenimporten houdt Georg Thalhammer zich met de verkoop van Duitse daslook bezig. Uiterlijk in de vierde week van maart worden de eerste partijen verwacht", luidt het. "We zien een positieve tendens bij bio-daslook. De Duitse Bioland-producten worden dit jaar zelfs voor het eerst bij de discounter in het assortiment opgenomen. Ook in de onlinehandel bij privékopers wordt verse, Duitse bio-daslook goed ontvangen", luidt het tenslotte.

Voor meer informatie:
Georg Thalhammer e.K.
Tannenweg 10
D-97854 Steinfeld   
+49 171 534 2785
georg@georgthalhammer.com 
www.georg-thalhammer.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven