Dietz Cacao Trading ziet groeiende vraag naar bio-cacaoproducten

"Duurzaamheid veel belangrijker geworden, ook voor multinationals"

Tholen - Dietz Cacao Trading is een familiebedrijf dat sinds 1992 gespecialiseerd is in cacaoproducten. "Wij zijn voorstander om er voor te zorgen dat de hele cacaoketen schoner, duurzamer en beter wordt", vertelt Jordy Kuijpers, verantwoordelijk voor sales & purchase bij de in Heerlen gevestigde handelsonderneming. Een deel van het assortiment is biologisch. "De vraag naar biologisch is al jaren groeiende, daarom hebben we er op een gegeven moment voor gekozen om ook biologische producten aan te gaan bieden. Sinds 2009 zijn we Skal-gecertificeerd hiervoor. Dit is zeker een goede stap geweest, aangezien de vraag naar bio-producten doorgroeit."

"Cacaopoeder meest gevraagde product"
Het assortiment dat Dietz Cacao Trading aanbiedt bestaat onder meer uit cacaoboter, cacaomassa, cacaonibs, cacaopoeder en chocolade. "Men kan bij ons terecht voor zowel vloeibaar als niet vloeibaar, chips, poeder en dit onder verschillende certificeringen, zoals UTZ, Fairtrade en dus biologisch." Het meest gevraagde product is cacaopoeder. "Dit is een goed bewerkt product en wordt onder meer gebruikt voor ijs en in de bakkerij- en chocoladebranche. We leveren aan heel diverse bedrijven."

Herkomst bio-cacao
De conventionele cacaoproducten komen voornamelijk uit Ivoorkust en Ghana. De biologische cacaoproducten groeien in Sierra Leone, Peru en de Dominicaanse Republiek. "De bodem in deze landen is beter geschikt voor de bio-teelt. De producten worden vervolgens hier in Europa geproduceerd en wij verhandelen ze." Jordy sluit voor de toekomst zeker niet uit dat Dietz eigen cacaoduurzaamheidsprojecten zal gaan opstarten. "Al zijn we daar op dit moment nog niet mee bezig."

Andere beleving
Jordy is al sinds 2000 werkzaam in de cacaobranche. Hij merkt op dat er de laatste jaren zeker een omslag in denken heeft plaatsgevonden. "De beleving is heel anders vergeleken met 20 jaar geleden. Duurzaamheid is veel belangrijker geworden, ook voor multinationals. Hetzelfde geldt voor de traceerbaarheid van de grondstoffen." De effecten van de coronacrisis op de activiteiten van Dietz vallen volgens hem mee: "Er wordt nog steeds voldoende chocolade genuttigd, waardoor de afname van onze cacaoproducten nog steeds goed doorloopt."

Historie
Dietz Cacao Trading is in 1992 opgericht door de huidige CEO, Joke Dietz, en haar moeder. "In de loop van de jaren zijn we uitgegroeid tot een goede bekende in de cacaowereld. Het team bestaat uit zes personen die heel goed op elkaar ingespeeld zijn. Hiermee kunnen we ons ook onderscheiden, we werken heel nauw met de leveranciers samen en kunnen snel service verlenen. Onze kennis in kleur, smaak en kwaliteit maakt vaak het verschil tussen acceptabel en perfect, daar staan en gaan wij voor."

Voor meer informatie:

Jordy Kuijpers
Dietz Cacao Trading
Akerstraat 148
6417 BR Heerlen
045 5719823
jordy.kuijpers@dietzcacao.nl 
www.dietzcacao.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven