Helft Britse consumenten wil schoonheids- en welzijnsproducten kopen die beter zijn voor het milieu

2020 was een sterk jaar voor de verkoop van biologisch gecertificeerde┬áen natuurlijke schoonheids- en welzijnsproducten. Soil Association meldt in een rapport dat de verkoop van deze producten steeg tot 120 miljoen pond, een stijging van 13%. Niet alleen de door de Soil Association gecertificeerde producten groeiden, COSMOS blijft de grootste wereldwijde standaard met meer dan 40.000 gecertificeerde producten en ingredi├źnten, en nam vorig jaar met een aanzienlijke 40% toe. Hieruit blijkt niet alleen dat de markt nog steeds groeit, maar ook dat consumenten steeds meer natuurlijke en biologische schoonheids- en welzijnsproducten kopen, ondanks de algemene krimp als gevolg van de Covid-19 pandemie.

Volgens Soil Association is het veelzeggend dat de groei van natuurlijke en biologische producten in 2020 de tienjarige trend van opeenvolgende groei voortzet. "De wereldmarkt voor natuurlijke verzorgingsproducten producten is in twee decennia gegroeid van bijna niets naar 12 miljard dollar. Dit traject zal zich voortzetten naarmate de markt zich verder naar de mainstream ontwikkelt", meldt de Britse organisatie in het rapport.

"Ons consumentenonderzoek ondersteunt het verband tussen biologische schoonheid en welzijn en duurzaamheid, waarbij de helft van de ondervraagde consumenten het ermee eens is dat zij schoonheids- en welzijnsproducten willen kopen die beter zijn voor het milieu. We voorspellen dat in 2021 de principes achter biologische schoonheids- en welzijnsproducten nog meer weerklank zullen vinden bij het publiek, aangezien milieu, gezondheid en welzijn belangrijke invloedsfactoren blijven in een wereld na de pandemie."

Voor meer informatie: www.soilassociation.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven