Duitse hulporganisatie zet biologisch landbouwproject op in Sierra Leone

De faculteit Landbouw en Voedselwetenschappen van de Njala University in Sierra Leone heeft een memorandum van overeenstemming ondertekend met Welthungerhilfe – een van de grootste particuliere hulporganisaties in Duitsland – om volgend jaar een project rondom biologische landbouw en certificering te kunnen ontwikkelen.

De algemene doelstelling van het project is met name om de duurzame groei te stimuleren van de cacaovoedingssector in Sierra Leone, een inclusief partnerschap op te bouwen tussen de belanghebbenden van de waardeketen op alle niveaus en om een gunstig beleidsklimaat te bevorderen voor de ontwikkeling van de biologische landbouw en de waardeketen, vertelt een woordvoerder van de Njala University.

Dankzij de hulp van Welthungerhilfe kan worden gestart met de activiteiten die zijn uiteengezet in de taakomschrijving, de werving van een consultant worden vergemakkelijkt en de diverse projectactiviteiten volledig worden gefinancierd.

De faculteit Landbouw en Voedselwetenschappen werkt momenteel samen met het ministerie van Landbouw en Voedselzekerheid, de nationaal ordonnateur en het door de EU gefinancierde BAFFS-project om zo het volledige nationale onderzoek op poten te kunnen zetten. De faculteit is ook de thuisbasis van een epidemiologisch project rondom West-Afrikaanse virussen dat cassavevirussen in West-Afrika bestudeert én de thuisbasis van een project voor de ontwikkeling van de waardeketen van de landbouw die 540.000 oliepalmen had verzorgd voor verdere distributie naar vijftien districten in Sierra Leone.

Bron: Commodafrica


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven