9 tot 12 september 2021, Bologna

Italiaanse Sanatech is nieuwe beurs voor biologische sector

Sanatech is een nieuwe beurs gewijd aan teelt en techniek in de biologische sector. Sanatech zal worden geïntegreerd met het gevestigde evenement SANA, de internationale tentoonstelling van biologische en natuurlijke producten. De beurs is bedoelt als nieuw instrument om de uitdagingen van de Europese Green Deal aan te gaan. "Dit decennium zal meer dan enig ander decennium een aanzienlijke toename te zien geven van het areaal dat bestemd is voor biologische landbouw, dankzij de maatregelen die door regeringen in de hele Europese Unie en in verschillende gebieden van de wereld zijn genomen", aldus de organisatie.

BolognaFiere en FederBio, met de medewerking van Avenue Media, hebben een platform gecreëerd dat zal dienen als ontmoetingsplaats voor alle actoren die betrokken zijn bij de biologische productie en degenen die een verandering in deze richting willen maken, als antwoord op een markt die duurzaamheid waardeert, wat wordt weerspiegeld door de vraag van consumenten over de hele wereld.

Sanatech, als onderdeel van SANA, vindt plaats van 9 tot 12 september 2021. Alle schakels van de productieketen, van het zaaigoed tot de teelttechnieken, technologieën en de meest geavanceerde innovaties kunnen op Sanatech op de voorgrond treden. De sector wil daar een garantie bieden voor de gedachte "van producent tot consument" die ten grondslag ligt aan de Green Deal van de EU voor een beleid dat de manier waarop de landen van de EU voedsel produceren, radicaal zal veranderen ten gunste van het milieu en het welzijn van de bevolking.

"Het ontwerpen van een voedselproductiesysteem dat eerlijk en gezond is en het milieu respecteert, vereist veel ervaring en garanties van alle schakels in de productieketen tot aan de eettafel, met een 'van boer tot bord'-perspectief dat steeds meer beantwoordt aan de eisen van veeleisende consumenten. Op dit gebied speelt Italië op internationaal niveau een voortrekkersrol vanwege de buitengewone knowhow van zijn producenten en instellingen en zijn onderzoek naar biologische productie op basis van gegarandeerde en gecertificeerde methoden."

Voor meer informatie: www.sanatech.sana.it/en/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven