Lehmann Natur kiest voor Natural Branding

De nieuwste Natural Branding-machine NB 12003 uit het huis van EcoMark werd in november 2020 voor het eerst in Duitsland in gebruik genomen. Ondanks de coronacrisis lukte het Lehmann natur en EcoMark gezamenlijk om Natural Branding aan de Niederrhein grootschalig te vestigen. Daarbij koos Lehmann natur bewust voor Natural Branding 'made in Germany' van EcoMark. Met in inachtneming van de hygiënestandaards en met creatieve oplossingen kon de productie ondanks corona in december 2020 gestart worden, meldt men bij navraag.

"Met de machine van EcoMark konden we niet alleen de productiviteit verveelvoudigen maar ook ons productportfolio uitbreiden", zegt Oliver Mader, verantwoordelijke voor magazijnontwikkeling bij Lehmann Natur. Zo worden tot nu toe limoenen, mango's, avocado's en in het bijzonder gember voor de Duitse en Europese markt met het natuurlijke label gekenmerkt. Verdere producten zullen volgen. Lehmann natur kan hiermee gezamenlijk met de klanten uit de levensmiddelenhandel actief aan de reductie van verpakkingsmateriaal werken zonder af te zien van een individuele branding, aldus het management.


Onder andere bio-gember wordt nu met behulp van de nieuwe Natural Branding machine gekenmerkt. 

Stijging van de productiviteit
Een ander voordeel is de flexibiliteit. Oliver hierover: "Met de EcoMark machine kan de productie zeer snel op een nieuwe aanvraag of een nieuw programma reageren, aangezien we alle instellingen zelf maken en kunnen wijzigen.“ Of het nou gaat om het logo, design of product, binnen enkele seconden kunnen veranderingen of vernieuwingen worden doorgevoerd. Dit is niet alleen een vooruitgang ten opzichte van de voorgangermachine, maar ook vergeleken bij de tijd die het kost om stickers of banderollen eerst te moeten bestellen en laten produceren.

 

Bovendien innoveerde EcoMark nogmaals haar 3D-camerasysteem, zodat de twee sterk presterende 60 Watt lasers nu tegelijkertijd gember, mango's en limoenen in kratjes kunnen laseren. Door de inzet van twee lasers kan de productiviteit van het EcoMark NB 6003 model afhankelijk van het product nogmaals met tot wel 100% vergroot worden. Aangezien het aantal medewerkers voor de producthandling vrijwel gelijk is, vergroot dit ondanks de hogere investering de rentabiliteit van de machine.


De nieuwste machine uit het huis van EcoMark, NB 03 serie

Onafhankelijkheid van de producent
"Al na de training waren we helemaal op de hoogte. Wanneer we toch nog een keer een vraag hebben, ondersteunen de medewerkers van EcoMark ons ieder moment", blikt men vanuit Lehmann Natur terug op de samenwerking met EcoMark GmbH.

Of het nou gaat om standaardproductie, flexibel adapteren van de programma's, marketing of acties: de mogelijkheden van de EcoMark NB 12003 zijn veelzijdig en garanderen naast hun duurzaamheid maximale flexibiliteit. Tegelijkertijd maken ze de onafhankelijkheid van de producent mogelijk.

Voor meer informatie:
EcoMark GmbH
Gumbinnenstraße 4
D-56566 Neuwied
Telefoon: +49 (0)2631 / 82 44 104
Fax: +49 (0)2631 / 82 44 28
E-mail: j.knopp@eco-mark.de
Web: www.eco-mark.de 

Lehmann Natur
Otto-Hahn-Straße 10
40670 Meerbusch
Tel +49 (0) 2159 5351-0
Fax +49 (0) 2159 5351-139
www.lehmann-natur.com 
info@lehmann-natur.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven