Jouri Schoemaker, Pieter Pot in Tegenlicht

"We hebben de luxe gehad dat er meer fondsen wilden investeren dan we nodig hadden"

Gisteravond ging het in het VPRO-programma Tegenlicht over groen geld, investeringsgeld dat met miljarden tegelijk naar duurzame bedrijven stroomt. Zo investeert Shift Invest in Pieter Pot, dat (biologische) producten in bulk bestelt en verpakt in glazen potten bij klanten thuisbezorgt. Klanten leveren de potten bij een volgende bestelling in worden door Pieter Pot opnieuw gevuld en verkocht.

Het bedrijf werd in 2019 door Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt opgericht. Afgelopen najaar werd bij investeringsfondsen 2,7 miljoen euro opgehaald om de capaciteit zover op te schalen, dat ze tienduizend klanten aankunnen. "In het begin was het lastig aanspraak te vinden, maar uiteindelijk hebben we de luxe gehad dat er wel meer investeringsfondsen wilden investeren dan we nodig hadden", vertelt Jouri.

"Ze hoeven het geen Albert Heijn te laten worden om het succesvol te laten zijn", zegt Janneke Bik van Shift Invest. "Maar als ze kunnen realiseren dat de keten dit omarmt, dan is er al heel veel bereikt." Het is dan ook de visie van Pieter Pot om de circulaire verpakking op grotere schaal in de markt te zetten. "Hopelijk dat andere merken ook gaan volgen", zegt Martijn. "Want eigenlijk is het een beweging. Dus het hoeft niet alleen Pieter Pot te zijn, het gaat erom dat straks steeds meer verpakkingen circulair in de schappen staan." 

Klik hier om de uitzending terug te kijken. Het fragment over Pieter Pot begint rond de 33ste minuut.

Voor meer informatie: 
Pieter Pot
info@pieter-pot.nl  
www.pieter-pot.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven