Voegt ook glazen weckpotten toe aan assortiment, op weg naar Zero waste

IDorganics introduceert biologische doppinda's

Vanaf 1 maart heeft IDorganics gebrande, biologische doppinda's aan het assortiment toegevoegd. De doppinda's zijn afkomstig uit het Saharagebied in het zuiden van Egypte. Dit gebied leent zich uitstekend voor het telen van doppinda's door de goede klimaatomstandigheden en bodemkwaliteit. De pindaboeren hebben de hele primaire productieketen in eigen hand: vanaf het bewerken van het land, de bemesting, het verzorgen van de gewassen tot de oogst en selectie. Op deze manier is de volledige traceerbaarheid van de doppinda's gegarandeerd.

De doppinda's zijn van het Virginiaras. Kenmerk van dit pindaras is dat het mooie, grote Jumbo pinda's geeft met een romige smaak. Pinda's worden vanwege hun eigenschappen en samenstelling tot de noten gerekend. Maar strikt genomen zijn pinda's geen noten, maar peulvruchten. Pinda's vallen in de Schijf van Vijf en passen in een gezonde voeding. Het eten van ongezouten pinda's zou het LDL-cholesterol verlagen en de kans op hartziekten verkleinen.

Het voordeel – en ook meteen het leuke – van doppinda's is dat je eerst wat werk moet verzetten om de pinda’s te kunnen eten door de pinda's te doppen. Hierdoor eet je al snel een kleinere portie dan van een kant-en-klare snack.

De doppinda's zijn verpakt per 5 x 1 kg in een omdoos en zijn te bestellen via de webshop van IDorganics.

Ook nieuw: glazen weckpotten
Dit is niet het enige nieuwtje: IDorganics staat al zeker 25 jaar bekend als marktleider van zelftapsystemen en biologische producten in grootverpakking. Veel winkeliers met een zelftapsysteem willen graag de volgende stap naar een Zero waste afdeling zetten door consumenten de mogelijkheid te bieden de losse producten te tappen of scheppen in hervulbare glazen weckpotten.

Om aan deze vraag tegemoet te komen heeft IDorganics drie maten glazen weckpotten toegevoegd aan het assortiment: 400 ml, 800 ml en 1540 ml. Door de handige rubberen ring kan de weckpot luchtdicht worden afgesloten waardoor producten langer vers blijven.

Na eenmalige aanschaf kan de weckpot door de consument weer worden meegenomen naar de winkel en opnieuw worden gebruikt om te vullen. Op deze manier kan er veel verpakkingsmateriaal worden bespaard. De weckpotten sluiten daarmee perfect aan op de verpakkingsvrije trend.

De weckpotten zijn te bestellen via de webshop van IDorganics.

Voor meer informatie: 075 6145450 en www.idorganics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven