Samenwerking tussen Farm Brothers en Odin

"Per verkocht pakje redden we vijf keer zoveel landbouwgrond"

Met hun biologische koekjes hebben Farm Brothers zich tot missie gesteld om de Nederlandse landbouwbodems te verbeteren. Consumenten die een pak biologische koekjes kopen, redden 12 cm2 verarmde landbouwgrond. Odin Foodcoop doet daar een schepje bovenop. In samenwerking met stichting BD Grondbeheer wordt per verkocht pakje bij Odin vijf keer zoveel, namelijk 60 cm2 gered. "Net als vele anderen vinden Farm Brothers en Odin dat onze landbouwbodems hersteld moeten worden, zodat volgende generaties gezond voedsel kunnen blijven eten. Stimulering van biologische landbouw is hiertoe een belangrijke sleutel", aldus Tjebbe van Meeteren.

Farm Brothers is het meest verkochte biologische koekjesmerk van Nederland en alle producten zijn 100% biologisch en palmolievrij. De koekjes wonnen diverse prijzen, zoals ‘Produit Meilleur Bio 2019 Frankrijk’ en ‘Beste Nieuwe Bioproduct van Nederland 2019’ voor de Vegan Brownie Almond

Het merk heeft drie productlijnen:

Klassiekers
De klassiekers van Farm Brothers zijn allemaal tarwe-vrij en gemaakt met een haver-spelt-rogge combinatie. Deze koekjes zijn gemaakt met Hollandse biologische grasboter. De meest-verkochte smaak in Nederland is ‘Ginger & Lemon’ met echte stukken gember erin. Daarnaast is er de smaak Dark Chocolate & Sea salt, met donkere chocolade en af en toe een korrel grof zeezout. Als laatste is er de ‘Hazelnut & Cinnamon’ de perfecte allemans vriend voor bij de koffie of thee.

Veganistisch
Met het basis-deeg in het achterhoofd zijn er ook palmolievrije Vegan koek gebakken. "Na meer dan een jaar testen kwamen we erachter dat kokosolie de lekkerste vegan koekjes bakt. Er zijn twee smaken, de ‘Brownie Almond’ die de prijs voor ‘Biologisch Product van het jaar 2019’ heeft gewonnen. Daarnaast is er ‘Maple Pecan’ gezoet met echte Ahorn-siroop en daardoor een unieke smaak met een heerlijke krokante bite."

Kinderkoek
Nadat de Farm Brothers zelf kinderen kregen merkten ze dat er nog geen biologisch kinderkoekje op de markt was dat aan hun hoge eisen voldeed. De KIDS koekjes van Farm Brothers in de smaken ‘Naturel’ en ‘Chocolate Chip’ zijn 100% bio, palmolie vrij, hebben de minste suiker van alle kinderkoekjes (17% en 20% respectievelijk) en zitten in handige portie verpakkingen die recycleerbare zijn. Op de website www.farmbrothers.com/kids zijn er kleurplaten en spelletjes voor kinderen beschikbaar om te laten zien hoe bodem eruit ziet, waar hun eten vandaan komt en waarom het belangrijk is dat we goed voor de bodem zorgen.

Individuele bio-winkels kunnen de producten van Farmbrothers bij Odin bestellen. Over twee weken zijn de Farm Brothers producten te koop in alle Odinwinkels.

Voor meer informatie:
Farm Brothers
06-36521445
info@farmbrothers.com 
www.farmbrothers.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven