Landbouwdebat: Links en rechts wil naast de boer staan

Drieduizend kijkers stemden dinsdagavond af op het landbouwdebat dat Wageningen University & Research, Regio Foodvalley en De Gelderlander organiseerden. In vijf ronden probeerden kandidaat-Kamerleden van 9 politieke partijen elkaar de loef af te steken over stellingen rond landbouw, natuur en voedsel. Over één ding was men het eens: we moeten naast de boer staan en samen werken aan oplossingen voor de vele uitdagingen die de landbouw op het moment kent.

Aan het debat deden mee: Jan Klink (VVD), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Nico Drost (CU), Joris Thijssen (PvdA), Frank Futselaar (SP), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Wassenberg (PvdD), Roelof Bisschop (SGP).

Gelderlander journalisten Joris Gerritsen en Janko van Sloten trapten het debat om 20.00 uur af met de eerste prikkelende stelling: de overheid heeft de boeren laten stikken. Tijdens het debat kon de kijker via een online peilingplatform meestemmen over de stellingen. Andere stellingen die in het debat aan de orde kwamen waren: Gezond eten is te duur, we leven op te grote voet in Nederland, we beschermen onze natuur niet goed genoeg en de coronacrisis is het ideale moment om het roer om te gooien op het gebied van landbouw, natuur en ruimtelijke ordening. 

Het debat terugkijken kan via de website van De Gelderlander: www.dg.nl/landbouwdebat 

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven