Mara Fruits meent dat de tijd rijp is om over te schakelen op biologische papaja

"Biologische papaja en passiefruit van Tenerife op koers voor Demeter - en Bio Suisse-certificering

Mara Fruits teelt al zeven jaar papaja's en passiefruit (maracuja) op een areaal van 4 hectare, dat met nog eens 3 hectare zal worden uitgebreid. In totaal zal het areaal gaan bestaan uit 5 hectare papaja's en 2 hectare passiefruit.

"We telen deze producten met veel plezier. Ons fruit rijpt aan de bomen en is maar kort onderweg naar Spanje of onze logistieke hub in Perpignan. Op het moment van oogsten, bedraagt de Brix van onze papaja's 15 en die van ons passiefruit 13. In april 2021 zullen we zo'n 500 ton papaja en 40 ton passiefruit beschikbaar hebben voor de verkoop. Er is veel vraag naar alle maten. Consumenten in het noorden van Europa hebben een voorkeur voor de maten 6 - 12 en in het zuiden van Europa prefereert men de maten 3 - 4. Om deze reden hebben we extra hectare met kleinere papajarassen aangeplant", zegt Johan Troost, salesmanager bij Mara Fruits. 

"De twee rassen die wij telen zijn BH 65 (Hawaiiaans type, kleinere maten) en Red lady (Formosa type, grote maten). Deze rassen worden jaarrond op de Canarische Eilanden geteeld. Het fruit heeft langer de tijd om aan de bomen te rijpen omdat de transittijd naar de Europese markt kort is. Het fruit beschikt daarom over meer natuurlijke suikers en dat komt de smaak van het product uiteraard ten goede", legt Juan Antonio Muñoz uit, directeur van Mara Fruits. 

"We zijn klaar om te starten met de levering van grotere aantallen aan Europese retailkanalen. We bekijken daarnaast de mogelijkheid om conventionele papaja's te vervangen door onze biologische papaja's. We beschikken over voldoende aantallen en de consument is ook bereid om een smakelijke, biologisch geteelde papaja te consumeren die een veel lagere milieu-impact heeft dan conventioneel geteeld fruit dat per vliegtuig wordt verzonden. Het vooruitzicht om deze te kunnen vermarkten als Demeter en Bio Suisse-producten is zeer aantrekkelijk voor onze klanten in de Duitse regio", voegt Johan eraan toe. 

"Consumentenfocus op bio sterker"
Wanneer hem gevraagd wordt naar papaja/passiefruit in relatie tot het coronavirus dan antwoordt Juan Antonio: "We profiteren van een toegenomen consumentenfocus op gezonde en biologische voeding met een lagere CO2-voetafdruk. Dit geldt ook voor producten zoals avocado's en granaatappelen, die als zeer gezond worden beschouwd en een veel grotere klantenbasis hebben dan een paar jaar geleden."

Papaja's zijn het hele jaar door verkrijgbaar en passiefruit (maracuja) van augustus-september tot februari. Het gele passiefruit is verpakt per 8 tot 14 stuks in een doos van 2 kilo, rood passiefruit wordt verpakt per 10 tot 18 stuks. Er passen 230 dozen op een pallet. Papaja's worden geleverd in dozen van 4,5 kilo, waarvan er 150 op een pallet gaan.  

Voor meer informatie: 

Johan Troost
Mara Fruits
Mob: +31 (0) 626 949 712
sales@marafruits.com 
www.marafruits.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven