Dolly/kratlader wordt succesvol ingezet bij grote Duitse uien- en aardappelverwerker

Efficiënter kleinverpakkingen ompakken met één machine

Voor verwerkers van uien, wortelen of aardappelen in kleinverpakkingen van 250 gram tot 3 kilo in zakken of netten, kan automatisering het verschil maken. Deze producenten leveren vaak maatwerk aan hun afnemers en hebben zodoende te maken met een breed palet aan verpakkingsopties of verschillende productdragers. “Met als gevolg dat er iedere shift een handvol medewerkers nodig zijn om deze kleinverpakkingen in kratten of dolly's om te pakken. In dat geval biedt de compacte dolly-/ krat lader van Lan Handling Technologies uitkomst. Met één machine valt dan nog steeds maatwerk te leveren”, stelt Dino Boot van Lan Handling Technologies.

Efficiëntie omhoog
Met een capaciteit van 70-100 producten per minuut zorgt de volautomatische oplossing ervoor dat zakken of netten van de pick-up tafel in een krat of dolly worden geplaatst. De dolly- / krat lader heeft daarvoor parallel aan de pick-up tafel een dolly dock en krattentransportbaan beschikbaar op nog geen 18 m2. Het switchen naar kratten gebeurt met één druk op de knop. Is voor de belading een andere gripper nodig? De robotarm wisselt de gripper volledig automatisch is nog geen twee minuten.

Rustige werkvloer
Dino Boot: “De dolly- / krat lader is ontworpen om continu productie te draaien op een veilige manier. Daar waar de efficiëntie omhoog schiet, gaat het aantal vloerbewegingen juist omlaag. We kunnen de combinatiemachine zo ontwerpen dat u niet één, maar dubbele dolly docks tot uw beschikking heeft. Dit zorgt voor drastisch minder bewegingen op uw productvloer. Een optimaal gebruik van onze dolly-/krat lader realiseer je al met slechts één operator en/of een heftruckchauffeur.”

Uien? Gentle handling
De dolly-/krat lader draait onder andere succesvol bij een grote Duitse uien- en aardappelverwerker. “Hierdoor kennen we als geen ander de uitdagingen die bij uien handling horen. Zo stuiteren uien bijvoorbeeld meer dan aardappelen tijdens intern transport en handling. Daarnaast kunnen uienschilfers op meerdere manieren de uptime van een machine nadelig beïnvloeden.” De machine van Lan Handling Technologies is daarom waar nodig voorzien van ui-specifieke upgrades voor 'gentle' handling en een zo hoog mogelijke efficiency."Voor meer informatie:
Dino Boot / Mark de Boer
Lan Handling Technologies
Haarlemmerstraatweg 129
1165 MK Halfweg
M +31 613 15 75 59
E dino.boot@lanhandling.com 
www.lanhandling.com/combi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven