Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Container met bio-steranijs uit Vietnam aangekomen

Deze week is bij Organic Flavour Company in Veenendaal de tweede container met Steranijs uit Vietnam aangekomen. De Steranijs is wildpluk. De bomen staan in dicht bebost gebied, wat alleen per bromfiets bereikbaar is. De bomen kunnen wel tot 10 meter hoog worden. De plukkers klimmen in de bomen om de steranijs te plukken, vullen de zakken en brengen op hun brommer de gevulde zakken naar het centrale punt in het dorp. Daar worden de zakken gewogen en overgestort. Datum, naam van de plukker en hoeveelheid worden geregistreerd in een logboek. Alle plukkers hebben hun eigen gebied in het bos, waar ze veelal ook rijst en maïs verbouwen.

Een plukker in de boom. 

Na het droogproces vindt handmatige selectie plaats van de B, A en AA kwaliteit. Vervolgens wordt de steranijs over een magneet van de tafel geveegd in een eindverpakking.

Handmatige selectie aan tafel. 

Organic Flavour Company werkt inmiddels al 23 jaar met deze leverancier. "De plukkers weten heel goed wat ze doen: er wordt gestructureerd en met bevlogenheid gewerkt. De plukkers en hun families zijn trots op hun product en wij zijn trots op hen", aldus Edwin van Dieren die als inkoper het gebied jaarlijks bezoekt.

Linksboven steranijs aan de boom. Rechts Benito die druk is met het lossen van de container. 

"Uiteindelijk wordt de steranijs verscheept en komt zo via de haven Rotterdam naar Veenendaal, waar collega Benito Zittersteyn met een aantal collega's de container lost. Zo hebben wij weer een mooie voorraad om onze klanten van steranijs te voorzien."

Voor meer informatie:

Angelien Beek
Organic Flavour Company (Accountmanager Industry)
a.beek@ofc.nl 
www.ofc.nl 

Publicatiedatum: