Springtij Café, 1 maart 16.00 uur

Kringlooplandbouw, biologisch voedsel en ruimtelijke indeling

Op maandag 1 maart vanaf 16.00 uur neemt filosoof Ad Verbrugge in het Springtij Café de luisteraar vanuit een historische filosofisch perspectief mee naar het ontstaan van ons huidige voedselsysteem. Geven wij vandaag de dag nog wel voldoende stem aan de natuur? Het is tijd voor een nieuw ecologisch besef. Dus werk aan de winkel voor filosofen.

Harm Edens zal de discussies leiden tussen Tjeerd de Groot (D66), Paul Smeulders (GroenLinks) en Frank Wassenberg (Partij van de Dieren) over kringlooplandbouw, (biologisch) voedsel en ruimtelijke indeling. De politici worden uitgedaagd om met hun oplossingen te komen over de voedselproductie in Nederland. Hoe gaan we stikstof in de natuur, biodiversiteitsverlies en ruimtegebrek aanpakken? 
Op dit moment beslaat landbouw 54% van het landoppervlakte in Nederland. Voor de gebouwde omgeving inclusief wonen is dit maar 15%. Ruimte voor natuur, bossen en recreëren is 18%. Is dit de gewenste verdeling? 

Imke de Boer (prof. WUR) licht in een mini college toe, wat de voor- en nadelen zijn van verschillende soorten landbouw en hoe dit past in onze kleine delta.

Het Springtij Café over ruimtelijke ordening vindt plaats op 1 maart van 16.00-17.00 uur. Inschrijven kan via www.springtij.nu/springtij-cafe-ruimtelijke-ordening


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven