Biomarkt Herent krijgt Groene Pluim

Maandelijks een biologische markt ondanks uitdagende corona-beperkingen

Jaarlijks reikt Groen Herent een Groene Pluim uit aan een initiatief dat van Herent een betere gemeente maakt. Dit jaar gaat de erkenning naar Biomarkt Herent. Sinds juni 2020 organiseren zij maandelijks, ondanks de uitdagende corona-beperkingen, met succes een lokale markt voor biologische en lokale voeding en handwerk.

Vrijdag beloonde Groen Herent de werkgroep rond de Biomarkt Herent met de jaarlijkse Groene Pluim. De Biomarkt volgt daarmee de Zusters van ’t Schrijn op die vorig jaar de prijs in ontvangst namen.  De Pluim eert een initiatief dat bijdraagt aan een meer duurzame, sociale of groene gemeente. De Biomarkt Herent draagt bij aan elk van deze doelstellingen. In normale tijden wordt de oorkonde overhandigd tijdens de nieuwjaarsreceptie. Aangezien deze omwille van corona werd afgelast, gingen enkele Groene gemeenteraadsleden het kleinood zelf afgeven op de markt.

“In een jaar waarin het leven vaak tot stilstand kwam, deden de initiatiefnemers van de Biomarkt heel wat bewegen. Sinds juni slagen ze erin om in uitdagende tijden een evenement op poten te zetten dat Herentenaars bij elkaar brengt en hen laat proeven van het mooie werk van lokale en duurzame ondernemers,” aldus raadslid An Beghin.

“Onze markt heeft heel wat te bieden,” zegt Nele Vicca, de trekker van het initiatief. “Biologische groenten en fruit, taart, brood, kaas, pizza, maar ook keramiek, kleding, en planten… Wie kan met zo'n aanbod in zijn kot blijven? We zijn blij met de erkenning en hopen dat nog meer mensen zo de weg naar de markt vinden.”

De sfeer op de biomarkt doet bijna vergeten dat de totstandkoming van dit succesverhaal het resultaat is van het harde en ongetwijfeld stresserende werk van een groep vrijwilligers. Omdat zo'n engagement niet vanzelfsprekend is, al helemaal niet in corona-tijden, vindt Groen Herent dat erkenning en waardering zeker op hun plaats zijn. De Groene Pluim wil een duwtje in de rug te zijn, om vol te houden en anderen te inspireren.

Voor meer informatie: www.biomarktherent.com

Bron: Groen Herent


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven