Raimund Genetti, Genetti Eco:

"100% composteerbaar biobinddraad uitkomst voor de tuinbouw"

Voor de teelt van tomaten en komkommers worden nog steeds hoofdzakelijk plastic draad gebruikt. "Maar uiteindelijk wil iedere tuinder duurzaam werken. Daarom bieden wij de commerciële tuinbouw met de NatureGOLDTwine eco cords een milieuvriendelijk alternatief," zegt Raimund Genetti, directeur van Genetti Eco, over zijn nieuwe product.

Geen afval, maar compost
Naast de plastic draden zijn er al verschillende andere oplossingen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de draden van Aziatisch jute. Maar volgens Genetti ontbrak daar tot nu toe nog iets aan en kwam het bedrijf met een alternatief: "Wat de toepassing ook is, uiteindelijk moet de draad worden opgeruimd. Wij hebben een 100% composteerbare oplossing ontwikkeld die in een gesloten cyclus wordt gerecycleerd."

Dit betekent dat de draden na gebruik hetzij worden omgezet in energie in de biogasinstallatie, hetzij worden gebruikt als grondstof voor de productie van verpakkingskisten. "Aangezien NatureGOLDTwine gemaakt is van plantaardige langvezelige cellulose, is het bij uitstek geschikt voor recycling. Dit komt omdat de eco-draad een goede scheurweerstand heeft tijdens de verdere verwerking, zelfs na het versnijden," voegt de leverancier uit Zuid-Tirol toe.

Gesloten kringloop
Hoewel verpakkingen uit hernieuwbare grondstoffen al enkele jaren aan een opmars bezig zijn in de handel, blijft de teelt in sommige gevallen nog wat achter. "Het is voor ons belangrijk om ook voor de commerciële tuinbouw oplossingen aan te bieden, zodat de kringloop ook in de praktijk kan worden gesloten. Wij willen samen met de tuinders in de teelt zelf proberen om het plasticverbruik te verminderen," besluit Genetti.

Voor meer informatie:
Raimund Genetti
Genetti ECO GmbH
Goldeggstr. 2
39011 Lana (BZ), Zuid-Tirol
+39 340 062 0938
info@genettieco.com
www.genettieco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven