Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Extinction Rebellion Landbouw beklimt Rabobank-hoofdkantoor

"26 miljard industriële landbouwinvesteringen, 1 miljard bio"

Gisterenmiddag voerden rebellen van Extinction Rebellion Landbouw actie bij het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Klimmers lieten een banner met de tekst “26 miljard industriële landbouwinvesteringen, 1 miljard bio” zakken. Anderen droegen een banner met de tekst “Stop het financieren van de klimaatcrisis.” Rebellen gekleed in pesticidepakken met de tekst “Rabo=Giftig” op hun rug bespoten de gevel. Met de actie lanceert XR Landbouw een langlopende campagne. XR Landbouw eist dat de Rabobank stopt met investeringen in de industriële landbouw en een snelle en eerlijke transitie inzet naar een ecologische voedselsysteem.

Organisator en biodynamisch boerin Roos Saat: “Als sleutelspeler in de Nederlandse landbouw draagt de Rabobank een grote verantwoordelijkheid voor een leefbare planeet. We roepen de Rabobank op geen nieuwe investeringen meer te doen in de vervuilende industriële landbouw, bestaande investeringen snel af te bouwen en vol in te zetten op de transitie naar een gezond voedselsysteem. Het enige wat de Rabobank heeft verduurzaamd is haar imago. Ondanks hun groene praatjes hebben ze haar investeringen in pesticiden in 2020 met 1 miljard verhoogd. Dit is evenveel geld als ze in totaal in de biologische sector investeert.”

De actie was volgens XR Landbouw vreedzaam en corona-proof. De actievoerders hielden zich aan de coronamaatregelen. Zij droegen mondkapjes en hielden anderhalve meter afstand. 

Publicatiedatum: