Platform blijft nog 6 maanden bestaan als informatiebron

BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL: 13.800 deelnemers, 400.000 chatberichten en 10.000 videovergaderingen

De internationale gemeenschap van biologische voedingsmiddelen en natuurlijke en biologische verzorgingsproducten kwam op 17-19 februari 2021 bijeen voor haar jaarlijkse sectorbijeenkomst. Dit keer werd het evenement volledig digitaal gehouden (eSPECIAL). Met 775 sessies tijdens het driedaagse evenement, verdeeld over het congres, presentaties van exposanten en 'round tables' (ofwel rondetafelgesprekken) met 1.442 exposanten uit de hele wereld, bood de BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL een zeer uitgebreid aanbod voor de in totaal 13.800 geregistreerde deelnemers uit 136 landen. Er werden meer dan 400.000 chatberichten verstuurd en meer dan 10.000 videovergaderingen gehouden, waarbij de deelnemers op een professioneel niveau met elkaar in contact kwamen.

Het BIOFACH- en VIVANESS-congres van dit jaar bleek zeer populair. De sessie 'The German Organic Market: Facts, Figures, Analysis 2021', bijvoorbeeld, bereikte met meer dan 700 deelnemers een recordaantal deelnemers. De volgende bijeenkomst van de internationale sector van biologische levensmiddelen en natuurlijke en biologische verzorgingsproducten zal plaatsvinden van 15 tot en met 18 februari 2022 (dinsdag tot en met vrijdag dit keer, de zaterdag vervalt en dinsdag is de nieuwe openingsdag).

"De BIOFACH/VIVANESS 2021 eSPECIAL bevestigt de sterke behoefte van de internationale sector om met elkaar in contact te komen, te netwerken en een ontmoetingsplaats te hebben, zoals BIOFACH/VIVANESS biedt", aldus Petra Wolf, lid van de Raad van Bestuur van NürnbergMesse. "Het beurspaar is een plaats van ontmoeting en interactie op zowel emotioneel als persoonlijk niveau, maar ook een platform om zaken op te doen en kennis te vergaren. We zijn blij dat het digitale format dit jaar een pandemie-compatibel alternatief bood, en vooral dat alle belanghebbenden het zo goed op hebben gepakt. Tegelijkertijd hebben we nu al zin in volgend jaar. Dit jaar hebben we gezegd: 'Let's e-meet before we re-meet,' en nu kijken we er enorm naar uit om elkaar weer in levende lijve te kunnen ontmoeten."

Bijzonder groot bereik voor congres 
Enkele honderden deelnemers toonden dit jaar belangstelling voor de respectievelijke congresprogrammasessies van de BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL, en er vond interactie plaats op een hoog professioneel niveau. Met ongeveer 550 deelnemers werd 'Safe sustainability for packaging: Current requirements, trends and challenges for the future' één van de topthema's, net als 'Natural and Organic Cosmetics Industry Monitor 2020: Data, Facts and Forecasts' en 'Beauty Briefing - Global Beauty Trends and Inspirations' op het VIVANESS-congres. Beide laatstgenoemde evenementen telden meer dan 350 deelnemers, en meer dan 200 schreven zich in voor het STADTLANDBIO Digital congres, dat parallel met de BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL werd gehouden.

Trends en nieuwe producten
Naast het professioneel uitgewerkte congresprogramma waren er ook dit jaar weer nieuwe producten en trends. Beurstrends op de BIOFACH in 2021 waren 'plantaardige producten', 'suikerarme en suikervrije producten', 'voeding met extra voordelen' (additional benefits), 'duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid', en bij 'waterless beauty, me time & comfort, safe beauty and circular beauty'. Opnieuw kozen de deelnemers uit de meer dan 500 ingediende nieuwe producten hun favorieten die de Best New Product Award in ontvangst mochten nemen. De twee digitale trendtours bleken zeer populair, met respectievelijk meer dan 540 en meer dan 280 geïnspireerde toehoorders.

De BIOFACH/VIVANESS eSPECIAL is nog steeds beschikbaar! Na 24 februari 2021 zullen alleen de actieve communicatiefuncties worden uitgeschakeld. Het platform zal nog zes maanden blijven bestaan als informatiebron, waarbij alle video's van de livestreams op aanvraag toegankelijk zullen zijn.

Voor meer informatie: www.biofach.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven