"Deze automatische ruwvoerverstrekking leent zich bij uitstek voor biologische pluimveebedrijven"

Met het automatische Poultry StrawFeeder ruwvoersysteem is het mogelijk om op arbeidsbesparende wijze luzerne, strooisel of dergelijke producten door de stallen te transporteren en te doseren. Dit eventueel met een gewenste toevoeging van kalksteentjes, mineralen en dergelijke.

Door het gewenste product op transport te zetten, zal het via valbuizen in een basket vallen, waar de dieren het als tijdverdrijf weer uit pikken. Door de verstelbare hoogte van de basket kan de gewenste hoeveelheid afgesteld worden. Dit ruwvoersysteem leent zich volgens producent NIJBORG AGRI bij uitstek voor biologische pluimveebedrijven.

Nijborg Agri voerinstallaties
NIJBORG AGRI voederinstallaties zijn eenvoudig en duurzaam in uitvoering en bestemd voor dagelijks gebruik met een volledige belasting. "Wij leveren diverse type voerinstallaties voor kraamstallen, zeugenboxen en vleesvarkensstallen; van computergestuurd (CDI), dosatorvulling tot handbediend", aldus Erik Kampert.

"De goede kwaliteit komt tot uitdrukking in alle onderdelen. Alle onderdelen zijn kwalitatieve producten, waaraan het systeem zijn flexibiliteit en betrouwbaarheid ontleent. Er worden hoogwaardige motoren en reductoren gebruikt. Het gebruik van kogellagers vermindert het energieverbruik en resulteren in een langere levensduur. De meeneemschijven van de voerkabel bestaan uit kunststof die haar goede eigenschappen ook bij grote temperatuurschommelingen bewaart. De besturing bestaat uit elektronische componenten, waarbij de modernste technieken worden gebruikt. Door middel van een silohopper, aangedreven door de kabel, motor aangedreven hoppers, vulvijzels of spiraalvijzels kan het voer vanuit de silo op de kabel worden gebracht."

Pluimveestal webcam
Wie benieuwd is hoe deze automatische ruwvoerverstrekking werkt, kan live meekijken in de pluimveestal. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan via de webcam worden meegekeken.

Voor meer informatie:
NIJBORG AGRI
+31 (0)318 57 29 23
info@nijborgagri.nl 
www.nijborgagri.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven