Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Papieren verpakking voor biologische kruiden bespaart jaarlijks 4 ton plastic

De verpakking voor bieslook, peterselie, basilicum en andere verse kruiden van Norma's eigen Bio Sonne-label hebben een make-over gekregen, waardoor hulpbronnen worden bespaard. De foodretailer verpakt de potjes nu in ongebleekt, natsterk papier en bespaart zo 5,5 gram plastic per artikel. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien niet veel, maar de nieuwe toepassing zal uiteindelijk oplopen tot een plasticbesparing van meer dan 4 ton per jaar.

Maar dat is nog niet alles: Norma vermindert niet alleen het gebruik van plastic door het gebruik van deze nieuwe verpakking, het papier dat in plaats daarvan wordt gebruikt is FSC-gecertificeerd en afkomstig uit duurzame bosbouw. Dit betekent dat de verpakking 100% gerecycleerd kan worden. Voor de etikettering van de verpakking wordt verf op waterbasis gebruikt, waardoor er geen risico is op verontreiniging door oplosmiddelen bij de verwerking van het afvalproduct.

Potkruiden in composteerbare verpakking (foto: Norma)

Hulpbronvriendelijker alternatieven
De in Neurenberg gevestigde levensmiddelendiscounter Norma zet zich al jaren in voor de vermindering van plastic afval. Daartoe zijn de verpakkingen van talrijke producten al herzien en vervangen door hulpbronvriendelijker alternatieven. In gevallen waarin bijvoorbeeld om hygiƫnische redenen niet van plastic kan worden afgezien, vermindert de onderneming - in nauwe samenwerking met haar partners en fabrikanten - de dikte van de verpakking om ten minste enkele grammen te besparen. Al met al is Norma er op deze manier al in geslaagd het plasticverbruik drastisch te verminderen en draagt zij haar steentje bij aan de bescherming van het milieu.

Voor meer informatie:
NORMA Distribution Center GmbH
Unterm Ohmberg 24
D-34431 Marsberg, Duitsland
+49 2992 907-191
info.ndc@normagroup.com
www.normagroup.com

Publicatiedatum: