Too Good To Go open voor producenten met (horeca)overschotten

Too Good To Go kondigt aan de app open te stellen voor producenten met (horeca)overschotten. Eerder zette Too Good To Go al stappen in die keten en werden naast supermarkten, bakkerijen, restaurants en hotels ook telers aangesloten op het platform.

Foto: Bij Circl in Amsterdam worden overgebleven producten opgehaald 

Samenwerking met cateraar Vermaat
Ook bij producenten blijven producten over. Door de langdurige sluiting van de horeca groeit dit probleem. Cateraar Vermaat, partner van Too Good To Go, zag deze verontrustende trend terug in het contact met hun toeleveranciers. Uit deze contacten bleek dat producenten willen voorkomen dat hun producten verloren gaan, maar ze niet precies weten hoe ze de producten alsnog bij mensen thuis kunnen krijgen. Dat is het moment waarop Too Good To Go en Vermaat besloten de handen ineen te slaan. Op gesloten cateringlocaties hebben zij afhaalpunten voor de overgebleven producten ingericht. Op 15 locaties waaronder Circl, Ten Good Food Café en B. Building in Amsterdam en Mockamore in Rotterdam en Almere is het nu mogelijk een Magic Box met bijvoorbeeld chocolade van Verkade, overgebleven tonijn van Fish Tales, vegetarische oesterzwam bitterballen van GRO, pizza’s van Van Tol en horeca koekjes van Farm Brothers op te halen. 

Pauline Rosenberg, Duurzaamheidsadviseur bij Vermaat is trots op de samenwerking: “Onze producenten hebben heel veel voedseloverschotten. Too Good To Go heeft een geweldige app die consumenten aan ons bindt en wij hebben heel veel gesloten locaties én mensen op de bank. De perfecte samenwerking om voedsel te redden.” 

Wouter Muis, Commercial Director bij GRO: “De corona situatie brengt de nodige uitdagingen met zich mee, ook voor GRO. Met dank aan Too Good To Go konden we met GRO in samenwerking met cateraar Vermaat een aantal producten alsnog een mooie bestemming geven. Het is een geweldige manier om voedselverspilling te voorkomen en tegelijkertijd de consument te verwennen met de lekkerste producten, zeker ten tijde van nu.”

Directe pick-up bij producenten
Er zijn ook producenten die een toegankelijk distributiepunt hebben waar Too Good To Go-gebruikers gemakkelijk langs kunnen komen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het bedrijf Keesmakers en producent van veganistische mayonaise Mayoneur. Bij deze locaties is het nu mogelijk om via de Too Good To Go-app overgebleven plakken Kees en mayonaise af te halen. 

Ambities van Too Good To Go
Op dit moment zijn er in Nederland al 75.000 Magic Boxen gered bij producenten, maar het bedrijf kijkt ook naar de toekomst. Joost Rietveld, Country Manager bij Too Good To Nederland vertelt over de ambities: “We springen nu natuurlijk in op een heel actueel probleem, maar ik kijk ernaar uit om langdurig samen te werken met producenten. We blijven dromen van een wereld zonder voedselverspilling, dus willen we ook met producenten meedenken om op een duurzame manier vernietiging te voorkomen en verspilling terug te dringen. Zoals we dat ook met al onze andere partners doen.”

Vanaf gisteren is het mogelijk je direct als producent aan te melden bij Too Good To Go. Too Good To Go neemt dan contact op om te kijken op welke manieren verspilling voorkomen kan worden. 

Voor meer informatie:
To Good To Go
www.toogoodtogo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven